Partidul Popular din Republica Moldova solicită Procuraturii să investigheze cazul „Draexlmaier”

Partidul Popular din Republica Moldova solicită Procuraturii să investigheze cazul „Draexlmaier”

Partidul Popular din Republica Moldova solicită Procuraturii să investigheze cazul companiei Draexlmaier, precum și cazurile de penalizare ale altor companii locale în urma controalelor organelor fiscale și ale altor organe de control, anunță Politik.md cu referire la serviciul de presă al partidului.


Potrivit formațiunii politice, amenzile nejustificate din partea Serviciului Fiscal şi controalele excesive asupra investitorilor străini din țara noastră sînt un motiv serios de a cere Procuraturii să investigheze cazurile în care se atestă astfel de încălcări.


„Unul din aceste cazuri ar pute fi chiar amenda nejustificată de 25 milioane lei pentru compania Draexlmaier, care mai târziu, cu titlu de excepție a fost anulată, ceea ce lasă de înțeles că astfel de cazuri se pot repeta.


În apărarea drepturilor la o activitate legală a companiei Draexlmaier au sărit cei din Guvernul Germaniei, cei de la Comisia Europeană. Cine să sară însă în apărarea drepturilor la o activitate legală a agenților economici locali, dacă organele fiscale și cele de control nu se satură de a presa agenții economici pentru a obține recompense ilegale?”, se arată în comunicatul de presă.


În acest sens, reprezentanții partidului susțin că o astfel de atitudine din partea organelor competente nu poate fi tolerată, ținând cont de faptul că presiunea administrativa asupra mediului de afaceri crește din zi în zi, iar Fiscul, penalizează nemotivat companiile care activează în mod legal.


„De acest gen de presiuni se plâng mai mulți agenți economici din zonele economice libere, dar și oameni de afaceri autohtoni, care nu au posibilitatea să-și deschidă o afacere în altă țară, decît în Republica Moldova”, se mai arată în declarația Partidului Popular din Moldova.


În aceste condiții, membrii formațiunii consideră că trebuie să se opereze modificări în actuala legislaţie, pentru a stabili clar competenţele organelor de control. Până atunci, însă, instituţiile vizate ar trebui să-şi schimbe atitudinea și să nu hărțuiască atât investitorii străini, cât și agenții economici autohtoni.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<