Declarația PPRM cu privire la evenimentele din jurul Transnistriei

Declarația PPRM cu privire la evenimentele din jurul Transnistriei

În contextul situației tot mai alarmante din Ucraina, care are un impact direct asupra stării de spirit ale cetățenilor țării noastre, pe fundalul ignorării totale a acestor îngrijorări ale populației de către actuala guvernare, Partidul Popular face apel către persoanele cu funcții de răspundere în stat să dea dovadă de responsabilitate politică față de obiectivul integrității teritoriale a statutului Republica Moldova.


Adoptarea apelului privind anexarea regiunii transnistrene la Federația Rusă, ca şi referendumul  din Găgăuzia, face parte din șirul unor acțiuni menite să submineze integritatea teritorială a țării noastre. Situația creată este dovada lipsei unui dialog permanent și constructiv cu reprezentanții regiunilor în vederea anticipării unor situații de criză.  Astfel, lipsa de reacții la doleanțele cetățenilor din partea stîngă a Nistrului, exprimate în sondajele de opinii, a condus la apariția unor astfel de apeluri și a îndepărtat și mai mult  soluționarea diferendumului transnistrean.


Actuala guvernare democratică, care a promis cetățenilor că va reintregi Republica Moldova ,  - în loc să dea dovadă de responsabilitate față de cetățeni, să-i mobilizeze prin lansarea unui dialog civilizat și reciproc, - s-a antrenat pe deplin în competiția electorală, adoptînd legi și decizii pur politice.


În situația creată,  Partidul Popular cere guvernării pro europene  respectarea opțiunii celor 57 la sută din cetățenii Republicii Moldova, care s-au pronunţat pentru unificarea Republicii Moldova cu  regiunea transnistreană și să garanteze integrarea  țării noastre  în Uniunea Europeană ca stat integru. Partidul Popular își asumă angajamentul de a susţine pe toate căile şi  a promova cu responsabilitate această opțiune a cetățenilor Republicii Moldova.


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<