Echipa PPRM în vizită de lucru la Hîncești

Echipa PPRM în vizită de lucru la Hîncești

În urma vizitelor întreprinse de echipa Partidului Popular din Republica Moldova în mai multe sate din țară, cetățenii din cîteva localități ale raionului Hîncești, au solicitat întîlniri cu conducerea formațiunii. Astfel, Alexandru Oleinic, Președintele PPRM, fiind însoțit de membri ai Biroului Permanent Central, s-a deplasat duminică, 20 iulie curent la Hîncești, unde s-au dus discuții cu locuitorii satelor Lăpușna, Sofia, Pașcani, Logănești, Ciciuleni, Sărata Galbenă.


Ca și în alte raioane ale Republicii Moldova, locuitorii din Hîncești s-au arătat dezamăgiți total de politica promovată la moment în țara noastră. Oamenii au pierdut orice încredere în forțele democratice, în partidele politice și chiar în instituțiile statului. Acest fapt îi motivează și mai mult să plece peste hotare și să se stabilească acolo cu familiile lor.  


La întîlniri, au participat cetățeni de toate vîrstele, începînd cu tineri, munictori și pensionari, iar fiecare dintre ei se confruntă cu probleme pe care nu le pot depăși fără susținerea statului: tinerii nu au locuri de muncă, iar cei care doresc să-și deschidă o afacere sînt împiedicați să o facă de birocrația în instituțiile de stat și funcționari publici care nu doresc să-și îndeplinească funcțiile. Pensionarii au pensii sub minimul de existență, iar cetățenii care încă mai au un loc de muncă, sînt rău plătiți. Nici problemele localităților din Hîncești nu diferă de problemele întregii țări – lipsa apei potabile, lipsa accesului la medicină calitativă, închiderea școlilor și lipsa unei perpective clare pentru viitor.


Alexandru Oleinic a apreciat faptul că locuitorii de la sate nu sînt indiferenți de situația din țară și își doresc o schimbare, își doresc o viață stabilă în Republica Moldova, ei doar trebuie susținuți și motivați să nu-și piardă încrederea și să lupte pentru drepturile care le au în țara lor. Noi toți împreună trebuie să ne unim în jurul unei idei naționale, care trebuie să constiuie dezvoltarea țării noastre, transformarea Republicii Moldova într-un stat european, cu adevărat democratic. Acest lucru însă îl putem obține doar dacă ne vom uni forțele, doar dacă fiecare cetățean va contribui în fiecare zi la aceasta, prin curaj și prin patriotism. Iar politicienii trebuie să pună pe primul loc interesele cetățenilor, trebuie să asculte problemele reale ale oamenilor, să discute împreună căile de soluționare a acestora și pas cu pas să le rezolve.


Alexandru Oleinic a dat asigurări că echipa pe care o conduce are potențialul necesar pentru a schimba lucrurile spre bine. Formațiunea se identifică prin acțiunile concrete pe care le realizează cu succes și prn echipa căreia îi pasă de cetățeni acum, cînd aceștia au nevoie de ajutor. Pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetățenilor este nevoie de o nouă abordare, de o alternativă actualei guvernări, de oameni gospodari și pregătiți să construiască O Nouă Moldovă.


IMG_2356IMG_2381IMG_2386IMG_2402

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<