Valeriu Cosarciuc: Noi, Partidul Mărului dorim să aducem Europa la noi acasă!

Valeriu Cosarciuc: Noi, Partidul Mărului dorim să aducem Europa la noi acasă!

Vineri, 21 noiembrie, curent, Prim Vice-Președintele PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc, a fost invitat să participe la dezbaterile electorale desfășurate de către postul de televiziune Jurnal TV.


Noi, Partidul Mărului dorim să aducem Europa la noi acasă!


Valeriu Cosarciuc a venit cu un mesaj de salut, menționând că data de 30 noiembrie este una importantă, în care se va decide soarta Republicii Molodva pentru următorii 4 ani: “PPRM este un partid nou pe arena politică și participă pentru prima oară într-un scrutin electoral. Cu toate acestea echipa este formată din oameni cu un profesionalism deosebit, oameni patrioți care țin la acest popor și își doresc schimbare. Noi, Partidul Mărului dorim să aducem Europa la noi acasă, să edificăm o Nouă Moldovă, bazată pe bunăstare, belșug, cu o agricultură modernă, cu afaceri deschise în mediul rural și cu un sat moldovenesc unde domină armonia, frumuseșea și tradiția.


Stabilitatea politică şi garantarea principiului separării puterilor în stat


Valeriu Cosarciuc s-a referit și la un alt aspect atât de necesar și important  “stabilitatea politică şi garantarea principiului separării puterilor în stat”, care vor fi asigurate prin modificarea sistemului de guvernare, prin alegerea Preşedintelui Republicii Moldova în mod direct de către popor. Un alt reper în discuția Dumnealui a fost “reformarea administraţiei publice centrale şi transformarea instituţiilor statului în instituţii credibile, cu funcţionari de înaltă calificare şi moralitate”, specificând că instituţiille statului vor fi puse în serviciul cetăţenilor, respectînd cu stricteţe drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.


Economia trebuie să devină motorul dezvoltării Republicii Moldova


Republicii Moldova, stabilitatea politică, o justiție corectă și transparentă, un stat de drept, acestea, vor da puls vieții agrare autohtone.  Economia trebuie să devină un motor de dezvoltare și pentru celelalte domenii: social, cultural.  PPRM își propune:


          • pentru susţinerea agricultorilor - introducerea cotei de 0% la impozitul pe venit pentru gospodăriile ţărăneşti (întreprinderi micro) pe o perioadă de cinci ani, stabilirea cotei 8% TVA în agricultur;


            • pentru sporirea investiţiilor — cota zero la impozitul pe venitul reinvestit în capitalul social;


            • pentru susţinerea producătorului autohton şi exporturilor — zero taxe şi impozite la importul de utilaje şi tehnologii avansate;


Valeriu Cosarciuc a afirmat că “ Republica Moldova dispune de două mari resurse: pâmîntul care ne bucură cu roadele sale și oamenii noștri, de o hărnicie aparte. Partidul Popular vină să susțină progresul și prosperarea, pentru dezvoltarea afacerilor la sate și stimularea creării fermelor familiale (10-60ha-) compensarea ratei dobînzii la credite pe un termen de cel puţin 10 ani, contractate pentru cumpărarea terenurilor agricole în satele de baştina. Noi credem că Republica Moldova nu trebuie să importe 70 % din produse, pentru că o mare parte din ele, noi putem, împreună să le producem la noi acasă!”


Agricultura trebuie să fie concentrată pe cultivarea legumelor, viței-de-vie, livezilor, pentru că acestea constituie o adevărată bijuterie națională. În această ordine de idei, a fost specificat că “Cei care muncesc la pământ şi cultivă cereale, legume şi fructe vor fi susţinuţi de către stat, aşa cum se procedează în toate ţările civilizate. Subvenţionarea agriculturii se va face la nivelul de 60% din costurile de achiziţie pentru: procurările de tehnică agricolă, construcţiile noi de sere, înfiinţarea plantaţiilor horticole multianuale, procurării de animale şi construcţiei fermelor.”


Şcoala este principalul bastion al vieţii intelectuale, culturale şi sociale


Partidul Popular din Republica Moldova militează pentru dezvoltarea domeniului educației, deoarece educația venerează omul, prin intelect un popor se poate manifesta. PPRM este pentru ca fiecare copil să poată merge la şcoala primară în satul/oraşul în care locuieşte, iar statutul profesorului şi cel al şcolii să fi readus la un nivel calitativ înalt.


“Proiecte de înfiinţare şi dezvoltare a centrelor culturale în localitaţile rurale, vor deveni centre de promovare şi de cultivare a valorilor cultural-artistice, având în vedere promovarea valorilor morale şi spirituale, cu păstrarea tezaurului cultural autentic al tuturor grupurilor etnice din Republica Moldova ” a ținut să scoată în evidență prim vice-președintele PPRM.


Votați Mărul- simbol al unui viitor mai bun și prosper


Dezămăgirea nu a fost încă niciodată atât de vizibilă în rândul cetățenilor. Echipa PPRM merge din raion în raion, din sat în sat și poartă discuții cu alegătorii. Pe 30 noiembrie vom decide care va fi pasul următor în itinerarul politic. Valeriu Cosarciuc a încheiat prin a chema cetățenii la vot: “Republica Moldova se află la o cotitură dificilă, societatea este divizată între est și vest. Partidul Popular din Republica Moldova, este partidul mărului, un partid care are potențial de a aduce schimbarea. Votați Mărul- simbol al unui viitor mai bun și prosper!”


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<