Crezul PPRM: Vrem ca tot ce consumăm să fie produs în Republica Moldova

Crezul PPRM: Vrem ca tot ce consumăm să fie produs în Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM), partidul Mărului, a transmis azi într-o conferință de presă extraordinară crezul sub care și-a desfășurat întreaga campanie electorală aflată acum spre sfîrșit: "Vrem ca tot ce consumăm să fie produs în Republica Moldova"


În spatele unui "zid" de mere și înconjurat de panouri sub formă de măr pe care erau scrise de către oameni cele mai bune și iubite produse moldovenești, Prim Vice-Președintele PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc a prezentat ultima mare acțiune a partidului care a avut loc, duminică, în toate raioanele din țară. Este vorba despre campania "Susține și TU produsele moldovenești" la care au participat în total peste 3000 de oameni.


"Zidul de mere pe care îl vedeți aici în spatele meu simbolizează zidul de apărare a producătorilor autohtoni pe care PPRM îi susține cu toată fermitatea" a declarat, la începutul conferinței de presă, domnul Valeriu Cosarciuc care a lansat și următoarea întrebare:


"De ce guvernanții noștri preferă, și încearcă să ne impună și nouă, să mănînce castraveți din Turcia, brînză din Bulgaria, carne din Brazilia și multe alte produse importate de pe aiurea?" Răspunsul domniei sale este că "guvernanții preferă să importe 80 la sută din produsele pe care le consumăm ca să poată aduna pentru ei comisioane la hotar."


PPRM, a mai spus domnul Cosarciuc, vrea ca această politică a hoției să înceteze și ca țara noastră să fie capabilă să producă tot ceea ce consumăm.


Pentru susținerea și dezvoltarea agriculturii, a producătorilor locali și a produselor moldovenești, care reprezintă prioritatea numărul unu a PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc a prezentat în continuare și principalele soluții pe care partidul Mărului le are în vedere. Este vorba, printre altele, despre acordarea de subvenții în valoare de 2000 de lei la hectar pentru toți deținătorii de cote, de acordarea unei prime de instalare în valoare de 20 000 de euro pentru cei care înființează o întreprindere în mediul rural și creează minim 5 locuri de muncă precum și introducerea Cotei Zero la impozitul pe venit din agricultură pe timp de 5 ani.


Prim Vice-Președintele PPRM a prezentat apoi și proiectul partidului de dezvoltare a unei infrastructuri naționale menită să susțină agricultura și producătorii locali prin înființarea unui Centru Agroalimentar Național la Chișinău și a șapte Centre Raionale."Acestea sunt deja prevăzute într-o hotărîre de guvern elaborată de mine, acum patru ani cînd conduceam Ministerul Agriculturii, dar guvernul care a urmat n-a făcut nimic." a declarat liderul PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc. Aceste centre vor avea drept scopuri principale colectarea, depozitarea, ambalarea și desfacerea produselor agricole și agroalimentare locale.


"Fermierii și agricultorii noștri nu au accès direct la piață. Producția la care muncesc un an întreg trece prin mîinile a zeci de intermediari și ajung pe piață la prețuri de cîteva ori mai scumpe. Intermediarii cîștigă iar fermierii se aleg cu mai nimic." a afirmat liderul PPRM care a anunțat că partidul va continua campania de susținere a producătorilor locali și după alegeri.


"Anunțăm în premieră că partidul nostru, PPRM, va începe în curînd o colaborare cu cea mai importantă platformă mediatică din România, Agro TV, dedicată agriculturii." a declarat în final domnul Valeriu Cosarciuc.


IMG_3007 IMG_3014


IMG_3045 IMG_3018 IMG_3089

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<