Alexandru Oleinic: Alegerile parlamentare sunt necesare pentru a face schimbarea reală, dar trebuie să pregătim ţara pentru acestea.

Alexandru Oleinic: Alegerile parlamentare sunt necesare pentru a face schimbarea reală, dar trebuie să pregătim ţara pentru acestea.
“Revendicarea protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale în ceea ce priveşte organizarea alegerilor anticipate este necesară, dar pentru a desfășura alegerile anticipate, ţara trebuie pregătită”, a declarat Alexandru Oleinic în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.
“Noi avem astăzi nevoie în ţară de o ramură a puterii independentă şi reală care într-un timp foarte scurt să înfăptuiască toate reformele necesare şi aceasta ar fi Guvernul Republicii Moldova, odată cu apariţia candidaturii unui prim ministru independent de politic, competent şi în strânsă legătură cu partenerii noştri de dezvoltare.
Ca să ajungem la nişte alegeri corecte, curate şi transparente, trebuie să facem mai multe schimbări care ţin de Parlamentul Republicii Moldova. Cetăţenii astăzi, unindu-se, pot influenţa să mergem pe calea de a schimba, în primul rând, ca în fruntea guvernului să apară o persoană pregătită. Cetăţenii noştri care vor o schimbare trebuie să aprecieze cine ar fi candidatul la funcţia de prim-ministru în Republica Moldova în timpul cel mai apropiat.
Acţiunile de protest pot să responsabilizeze actul de guvernare şi să facă o schimbare în actul de guvernare la modul real. Unica soluţie astăzi este un guvern nou, cu o echipă absolut neangajată politic, competentă, responsabilă, corectă şi de încredere pentru partenerii noştri de dezvoltare, care ar putea pregăti ţara în jumătate de an, un an, pentru alegeri anticipate corecte, transparente şi democratice”, a menţionat Alexandru Oleinic.

 

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<