Alexandru Oleinic: Ori facem schimbarea acum, ori ţara ajunge la faliment.

Alexandru Oleinic: Ori facem schimbarea acum, ori ţara ajunge la faliment.

 

"În situaţia care s-a creat astăzi în Republica Moldova, avem două şanse: ori facem o schimbare acum şi posibilitatea de a schimba ceva este prin intermediul noului guvern, ori atunci ţara ajunge la faliment, ceea ce ar însemna în primul rând, stoparea finanţării din partea partenerilor", a menţionat Alexandru Oleinic în cadrul unui interviu.
În situaţia de faliment au trecut mai multe ţări. Există falimentul prin administrarea externă. Există falimentul prin responsabilitatea faţă de creditori. În situaţia noastră, datoriile sunt destul de mari, nimeni nu a dăruit aceşti bani pentru Republica Moldova. Aceasta înseamnă că noi vom trebui mai departe să cedăm ce ţine de politicile statului care pot fi implementate în funcție de necesităţile statului şi să mergem pe baza politicilor care vor fi cerute de către administratorii externi.
Falimentul unei ţări este o procedură foarte serioasă şi o procedură foarte dureroasă pentru cetăţenii de rând, întâi de toate. Noi astăzi suntem la limită absolută, numai dacă ne uităm după alocările care vin din buget şi vedem care este situaţia în economie, cu atît mai mult cu cît am trecut printr-un an destul de dificil în agricultură. Noi avem probleme în toate domeniile. Astăzi în ţară nu există domenii în care să nu avem probleme serioase.
"Actuala putere nu trebuie să se joace cu situaţia şi cu răbdarea cetăţenilor. Spiritul din piaţă la 6 septembrie arată că în Republica Moldova s-a ajuns la apogeul răbdării din partea cetăţenilor. Oamenii s-au adunat din dorinţa de a schimba într-adevăr ceva. Deja a ajuns răbdarea la limită", a specificat Alexandru Oleinic.

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<