A avut loc Conferința Organizației Teritoriale Drochia a PPRM

A avut loc Conferința Organizației Teritoriale Drochia a PPRM

 Organizațiile Teritoriale ale Partidului Popular din Republica Moldova au început anul politic 2018  întrunindu-se  în cadrul conferinţelor locale. Agenda întrunirilor teritoriale  cuprinde  o analiză detaliată  anului 2017, o evaluare obiectivă a activităţii  structurilor politice în perioada de referinţă şi formularea sarcinilor pe perioada pregătirii de Congresul Partidului Popular.

Sîmbătă, 27 ianuarie s-a desfăţurat conferinţa organizaţiei teritoriale Drochia.

 

Delegații la Conferința din din această zonă a ţării s-au angajat într-o discuţie vie asupra problemelor cu care se confruntă cetăţenii în mediul rural, dar şi la scara întregii ţări. Raportul de bază a fost prezentat de liderul organizaţiei teriotoriale Domnul Ion Stamati care a scos în evidenţă o listă impunătoare de probleme pentru care, deocamdată,  instituţiile responsabile nu au găsit soluţii reale.

                “Cu părere de rău, trebuie să constatăm că  satele noastre sînt practic pustii, a  spus  liderul de la Drochia. Acest fenomen are la bază mai mulţi factori, inclusiv politicile prin care autorităţile descurajează satul şi oamenii de la ţară, repartizarea fondurilor pe criterii politice, accesul redus al populaţiei la serviciile medicale şi de asistenţă socială, rolului de cenuşăreasă care i se atribuie educaţiei,  calitatea proastă a drumurilor.”

                Totodată, preşedintele  organizaţiei a atras atenţia asupra faptului că, deşi agricultura este, de cele mai multe ori, singurul domeniu pe care se poate hrăni omul de la ţară, formele de gospodărire practicate în prezent îi avantajează mai mult  pe liderii locali şi mai puţin pe proprietarii reali ai terenurilor agricole.”

                Un alt vorbitor, Petru Flocosu, a insistat asupra identificării unei agende clare pentru anul curent, an care este, înainte de toate, unul electoral.

         Ideea a fost clar susţinută de Domnul Valeriu Cosarciuc, vicereşedintele PPRM, prezent la conferinţă, care, a pledat pentru unirea tuturor forţelor sănătoase într-un efort prin care ar fi posibilă împiedicarea forţelor antieuropene, antinaţionale să  acapareze întreaga putere în Republica Moldova.

 

         În finalul conferinţei, cei prezenţi au ales  cinci delegaţi care vor participa la Congresul PPRM preconizat pentru viitorul apropiat.  

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<