Alexandru Oleinic: Invalidarea alegerilor Primarului de Chișinău – ignorarea vointei a 250 000 de cetățeni.

Alexandru Oleinic:  Invalidarea alegerilor Primarului de Chișinău – ignorarea vointei a 250  000 de cetățeni.

 

Decizia Curții Supreme de Justiție  de a menține hotărîrea Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel privind nevalidarea alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie, 2018 va rămîne în istoria Republicii Moldova ca o zi neagră a democrației și a dreptății din țarișoara nostră. Prin deciziile pronunțate, instituțiile puterii judecătorești -

menite să asigure respectarea drepturilor și libertăților cătățenilor Republicii Moldova - au spus NU voinței poporului.  Au spus NU celor 250 000 de cetățeni, care și-au exprimat votul liber pentru candidatul pe care l-au preferat ca cel mai credibil. Au spus NU încrederii cetățenilor în justiția moldovenească.

 

 Decizia pronunțată este dovada antireformei din sistemul de justiție promovată la insistența Uniunii Europene în ultimii cinci ani. Și este dovada putrefacției sistemului judecătoresc. Justiția moldovenească are nevoie de o schimbare radicală, prin avansarea în sistem a celor  mai onești juristi, a celor mai corecti în aplicarea legii și a celor mai responsabili de decizia pronunțată. Cred că a venit timpul să trecem la alegerea judecătorilor prin votul cetățenilor, pentru ai responsabiliza în respectarea drepturilor și libertăților constituționale.

Prin decizia pronunțată, sitemul judecătoresc din Republica Moldva a creat un precedent cu grave consecințe pentru viitoarele alegeri și pentru existența puterii a patra în stat – puterea judecătorească. Un precedent pentru imaginea Republicii Moldova ca stat democratic. Toate consecincele care vor urma sunt pe seama celor care au votat pentru o astfel de decizie, pe seama responsabilității depline a sistemului judecătoresc. Nimeni nu este în drept să-I fure poporului viitorul pentru care votează!

 

 

 

 

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<