Alexandru Oleinic: Invalidarea alegerilor Primarului de Chișinău – ignorarea vointei a 250 000 de cetățeni.

Alexandru Oleinic:  Invalidarea alegerilor Primarului de Chișinău – ignorarea vointei a 250  000 de cetățeni.

 

Decizia Curții Supreme de Justiție  de a menține hotărîrea Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel privind nevalidarea alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie, 2018 va rămîne în istoria Republicii Moldova ca o zi neagră a democrației și a dreptății din țarișoara nostră. Prin deciziile pronunțate, instituțiile puterii judecătorești -

menite să asigure respectarea drepturilor și libertăților cătățenilor Republicii Moldova - au spus NU voinței poporului.  Au spus NU celor 250 000 de cetățeni, care și-au exprimat votul liber pentru candidatul pe care l-au preferat ca cel mai credibil. Au spus NU încrederii cetățenilor în justiția moldovenească.

Decizia pronunțată demonstrează că justiția moldovenească are nevoie de o schimbare radicală, prin avansarea în sistem a celor  mai onești juristi, a celor mai corecti în aplicarea legii și a celor mai responsabili de decizia pronunțată. Cred că a venit timpul să trecem la alegerea judecătorilor prin votul cetățenilor, pentru ai responsabiliza în respectarea drepturilor și libertăților constituționale.

 

Prin decizia pronunțată, sitemul judecătoresc din Republica Moldva a creat un precedent cu grave consecințe pentru viitoarele alegeri și pentru existența puterii a patra în stat – puterea judecătorească. Un precedent pentru imaginea Republicii Moldova ca stat democratic. Toate consecincele care vor urma sunt pe seama celor care au votat pentru o astfel de decizie, pe seama responsabilității depline a sistemului judecătoresc. Nimeni nu este în drept să-I fure poporului viitorul pentru care votează!

 

 

 

 

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh