Deputatul Alexandru Oleinic FACE LUMINĂ în problema traversării frontierei moldo-ucrainene de către automobilele înregistrate în Transnistria. Ce s-a obținut?

Deputatul Alexandru Oleinic FACE LUMINĂ în problema traversării frontierei moldo-ucrainene de către automobilele înregistrate în Transnistria. Ce s-a obținut?

 Epopeea (sau ”operațiunea de testare”) cu traversarea frontierei moldo-ucrainene de către  autoturismele înmatriculate în raioanele din stânga Nistrului, inițiată de unele structuri de la Chișinău, a trezit mai multe întrebări și nedumeriri, decât aprecieri din partea opiniei publice și nu doar…, afirmă pe deputatul Alexandru Oleinic pe site-ul său OLEINIC.MD.

„Oare nu era mai ușor printr-o campanie de informare să aduci la cunoștința locuitorilor din stânga Nistrului că începând cu 1 aprilie 2020 Ucraina nu va mai admite pe teritoriul său mașini cu numere transnistrene vechi? Că de acest drept vor beneficia doar cele circa 12 mii de persoane care au obținut așa numitele numere neutre de înmatriculare, iar celelalte circa 100 mii de automobile vor trebui reînmatriculate? Simplu de tot! Dar noi, ca de obicei, am hotărât să complicăm totul!”, a subliniat deputatul.

Astfel, Alexandru Oleinic punctează ce s-a obținut în final.

„1.Am demonstrat, odată în plus, sau că sa nu avem o strategie bine pusă la punct privind reintegrarea țării, sau de acest proces se ocupă oameni neprofesioniști care nu pot calcula efectele pozitive sau negative a unei sau altei decizii. Ce fel de ”testări” facem după ce legea a intrat în vigoare? Asemenea ”operațiuni”, cred eu, se fac în procesul de pregătire a unui act normativ, când se analizează toate posibilele impacturi și efecte… Dar dacă a fost nevoie o asemenea ”testare”, poate era cazul de anunțat opinia publică despre aceasta…

2.Sistarea ”testărilor” s-a produs după introducerea, începând cu 24 ianuarie, a unor restricării de circulație prin regiunea Transnistreană pentru autoturismele înmatriculate în partea dreaptă a Nistrului, și … discuția telefonică a șefului statului cu conducătorul administrației de la Tiraspol. În acest caz logica dictează două variante – sau noi ne-am speriat și am cedat, sau … ni se impune teza că președintele rezolvă toate problemele în Republica Moldova… A doua versiune capătă și mai multă legitimitate dacă ne amintim expunerile acestuia privind problema majorării costului unei călătorii în municipiul Chișinău… exportului de fructe și legume în Federația Rusă, etc, etc…”, susține deputatul.

„În această situație nu o să-mi fie de mirare dacă și în cazul unor probleme ale instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din stânga Nistrului, pentru soluționarea cărora am înaintat câteva amendamente la proiectul legii bugetului de stat pentru 2020, soluția va fi găsită ”operativ”… Într-o măsură oarecare, în cazul dat, mă voi bucura, deoarece beneficiarii finali sunt copiii… Dar sunt convins că nu aceasta este cheia succesului în dezvoltarea țării.

Înțeleg lupta politică și că este un an al alegerilor prezidențiale, dar nu totul trebuie să fie aliniat pentru obținerea rezultatului scontat prin orice metode. Oamenii trebuie să vadă că interesul țării și al lor prevalează în raport cu interesele de partid sau de alt gen, că avem strategii clare de dezvoltare pentru fiecare domeniu, aprobate după o analiză minuțioasă, fără niște ”testări” copilărești post-factum…”, a conchis Alexandru Oleinic.

 

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<