Partidul Popular: Soarta Moldovei depinde de capacitatea noastră de a ne consolida în regim de urgență

Partidul Popular: Soarta Moldovei depinde de capacitatea noastră de a ne consolida în regim de urgență

 Astăzi, atât întreaga omenire, cât și , în special, noi, cei din regiune, trăim timpuri cu adevărat de grea cumpănă. Evoluția alarmantă a relațiilor ruso-ucrainene  pot avea consecințe fatale nu doar asupra acestor două state, dar și a regiunii, în particular, și a continentului european, în ansamblu. Indiferent de consecințe, noi deja suntem ținta unui război  hibrid, care ne atacă pe toate dimensiunile – economică, politică, socială, culturală, etc. În urma acestui război nedeclarat, dar dirijat de unele forțe, avem de plătit scump – ca stat, ca societate, ca entitate, etc. Dorim sau nu, dar în aceste condițiile vom fi nevoiți să trăim și chiar să luptăm pentru a ne apăra independența, suveranitatea și statalitatea.

 

În aceste condiții, Partidul Popular din Republica Moldova vine cu un nou mesaj de conciliere națională a tuturor forțelor din țară, indiferent de doctrina politică, de orientarea socială, de scopuri electorale, etc. Astăzi pe altar este pus viitorul Țării, iar izbucnirea în regiune a unui conflict armat cu utilizarea forței militare ne va pune în fața dilemei – vom exista ca stat sau nu vom exista. Pentru Republica Moldova, chiar în pofida faptului că ne declarăm un stat neutru, izbucnirea în zonă a unui război,  ar însemna o catastrofă națională, care, într-un final, ne va distruge economic, politic, social, cultural, etc.

 

Partidul Popular din Republica Moldova consideră că a venit timpul intensificării eforturilor pe toate dimensiunile în procesul de consolidare a societății, a potențialului uman, economic, cultural, tehnologic, etc pentru elaborarea și realizarea în termeni rezonabili a unor programe de contracarare a pericolelor dictate de războiul hibrid, sau altor crize interne, regionale sau continentale.

 

În aceste condiții un rol important îi revine partidului de guvernământ, care deținând puterea și responsabilitatea exclusivă la toate nivelele, trebuie să devină forța determinantă în procesele de unificare a  țării și societății. Acest partid astăzi trebuie să devină avangarda în procesul elaborării și implementării programelor de reformare și modernizare a întregului sistem național la toate nivelele.

 

Evoluțiile din ultima perioadă ne demonstrează că lupta pentru careva succese virtuale în scrutinele viitoare, frustrări provocate de pierderile electorale în trecut sau ”simpla rânză moldovenească” ne pot juca festa ca stat. Opțiunea unora că suntem într-un ”război permanent” pentru ceva trebuie depășită, deoarece avem nevoie de un consens care ne va permite să supraviețuim ca stat independent, suveran și neutru.

 

Noi, Partidul Popular din Republica Moldova, ”Credem în Moldova” și îndemnăm toate forțele politice, indiferent de culoare, să ne unim pentru a face față pericolelor cu care ne confruntăm, deoarece este vorba despre viitorul Republicii Moldova, viitorul acestui popor!

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<