Protest la Orhei, organizat de Partidul Popular din Republica Moldova

Protest la Orhei, organizat de Partidul Popular din Republica Moldova

Locuitorii orașului Orhei fiind susținuți de Organizația Teritorială a Partidului Popular din Republica Moldova, au organizat un protest pașnic în fața primăriei orașului.


În dimineaţa zilei pentru care  era planificată ședința  Consiliului raional, locuitorii din Orhei, au cerut conducerii orașului mai multă responsabilitate față de obligațiile pe care trebuie să le îndeplinească. Cetățenii sînt foarte indignați și nemulțumiți față de activitatea actualului primar, ale cărui acţiuni  sînt îndreptate împotriva locuitorilor. Oamenii prezenți la manifestație  şi-au exprimat indignarea faţă de impozitele foarte mari stabilite de către Consiliul raional, taxele nejustificate, la fel de mari, pentru apa potabilă, dar totodată și-au exprimat nemulțumirea și față de activitatea carierei de piatră din centrul orașului Orhei, unde se utilizează material explozibil și astfel sînt puse în pericol locuințele oamenilor din apropiere.


Andrițchi Victor, președintele Organizațiie Teritoriale Orhei a PPRM, a specificat că a organizat acest protest deoarece toate acțiunile conducerii orașului sînt în detrimentul locuitorilor, care nu au posibilitatea să-și achite facturile din cauza taxelor prea mari, iar localnicii din apropierea carierei de piatră deja au observat fisuri în pereții casei generate de exploziile  produse în carieră. 


Totodată, mai mulți locuitori ai Orheiului care au asitat la acţiunea de protest din dimineaţa zilei de 13 iulie, au declarat că au fost intimidați, cerîndu-li-se  să nu participe la acţiunea de protest. Localnicii au mai menționat că astfel de lucruri se practică des la Orhei, mai ales pentru micii antreprenori, care din frică să nu-și piardă afacerea, nu întreprind nici o acțiune împotriva conducerii orașului.


Ședința Consiliului Raional, planificată pentru 12 iulie curent, a fost contramandată. Nimeni din conducerea oraşului nu a ieşit să discute cu  protestatarii.


Partidul Popular din Republica Moldova cere conducerii orașului Orhei să atragă o atenție mai mare problemelor cu care se confruntă locuitorii, să depășească interesele personale și cele politice și să acționeze în interesul cetățeanului.


PPRM susține inițiativa locuitorilor din Orhei de a protesta pașnic și de a cere ca drepturile lor să fie respectate, iar conducerea orașului să acționeze în baza legii și a datoriei față de cetățenii Republicii Moldova.


IMG_9850IMG_9841IMG_9833IMG_9887

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<