Conducerea PPRM s-a întîlnit cu susţinătotii săi din orăşelul Codru

 Conducerea PPRM s-a întîlnit cu susţinătotii săi din orăşelul Codru

Conducerea Partidului Popular din Republica Moldova a  avut o întîlnire cu membrii și simpatizanții PPRM din orașul Codru, municipiul Chișinău. În cadrul întrevederii, Alexandru Oleinic, Liderul Partidului Popular, a vorbit despre rezultatele pe care a reușit să le obțină pînă la moment echipa PPRM, menționînd că un accent deosebit s-a pus pe crearea Organizațiilor Teritoriale în Unitățile Administrativ Teritoriale din țară, crearea Organizațiilor Primare în localitățile rurale, crearea Organizațiilor de Tineret, de Femei, Veterani și Fermieri în cadrul Partidului Popular. Totodată, o atenție deosebită s-a acordat luărilor de atitudine față de diferite evenimente din țară sau față de politicile nepopulare promovate de guvernare prin declaraţiile pe care le face, participarea la emisiuni televizate și radio, a interviurilor în mijloace de informare în masă, a conferințelor de presă, iar pentru ca membrii de partid și simpatizanții să fie informați despre activitatea noastră în diferite domenii, este  editat lunar buletinul “Gazeta Poporului”.


“O importanță majoră  am acordat-o și în viitor va fi prioritară pentru partid – instituirii unui model de dezvoltare a economiei, a spus Alexandru Oleinic, - o economie care are drept scop bunăstarea cetățenilor avînd la bază  un climat investițional favorabil, o politică fiscală stabilă  și atractivă pentru dezvoltare, un mecanism de protejare a producătorului autohton.


Valeriu Cosarciuc, copreședintele PPRM, prezent la eveniment, a specificat că în acest context și în conformitate cu Programul Partidului, am expediat în adresa Guvernului pentru a fi luate în calcul la formarea bugetului de toate nivelurile, un set de propuneri vizînd introducerea impozitului unic în agricultură de 1,8 lei grad/hectar, impozit unic de 10% pentru persoanele fizice și juridice, cota de 8% TVA în agricultură, majorarea fondului de susținere pentru agricultorii mici și mijlocii.


Un capitol aparte în activitatea noastră este grija față de sat, față de țărani. Ceea ce se întîmplă astăzi este un  barbarism. Se închid școlile și grădinițele, lăcașele culturale. Unicele instituțuii culturale și de educație devin barurile amplasate în toate mahalalele.


Pentru a opri această  politică față de țăran, care întotdeauna a fost și este talpa țării, pentru ca aceste politici de desconsiderare a acestor oameni să nu se mai repete, împreună cu specialiștii în domeniu, am elaborat un amplu program de ajutorare a oamenilor de la sate, program care cuprinde facilități fiscale, mecanisme de acordare a împrumuturilor, alte măsuri ce ar stimula mediul de afaceri în agricultură, ar  crea noi locuri de muncă în localitățile rurale.


În urma discuțiilor și întrebărilor adresate de membrii PPRM prezenți în sală, Alexandru Oleinic, a declarat că o atenție deosebită PPRM o acordă programelor și politicilor sociale.


Precum a spus liderul PPRM, e necesar  ca minimum de existență să servească drept bază pentru calcularea pensiilor și a lefii minime; salariul minim și pensiile să nu fie mai mici decît minimul de existență.


“Avem de asemenea un șir de propuneri concrete ce țin de politca demografică, prin încurajarea creșterii natalității, stimulării familiilor tinere și a celor cu mulți copii, prevenirea exodului în masă a populației și protecția cetățenilor în fața riscurilor majore”, a spus Alexandru Oleinic.


Un loc aparte în politica noastră îl constituie primirea unor șir de acte legislative și normative ce ar duce la autonomia locală autentică și eficientă bazată pe standardele europene și pe condiții echitabile create pentru dezvoltarea tuturor zonelor prin consolidarea independenței economice la nivel local, prin sporirea colectării impozitelor și taxelor locale, transmiterea unor competențe clare raioanelor și municipiilor.


“Recent Parlamentul a adoptat legea finanțelor publice locale. Chiar dacă conține un șir de lacune, cum ar fi faptul că va fi implementată abia din 2015, prin aceasta partidele de la guvernare dorind să-și atribuie lor acest merit, într-un an electoral,  considerăm  totuși că este un pas înainte și o victorie a celor ce mereu au pledat pentru această lege, inclusiv și a mea personal și a Domnului Cosarciuc, deoarece timp de 8 ani cît ne-am aflat în opoziția parlamentară am pledat pentru transformarea la viață a principiilor autonomiei locale, susţine Alexandru Oleinic. Partidul nostru va face totul ce-i stă în putere pentru a nu permite guvernanților să să facă uz de sărăcia satelor şi oraşelor noastre ca să poată pune  presiune politică și financiară asupra primăriilor.”


Referinduse la valorile noastre de bază, liderul PPRM a spus că formaţiunea  promovează doctrina populară bazată pe tradițiile seculare strămoșești și valorile creștinismului. “În acest context, permanent am pledat pentru promovarea valorilor culturale naționale, păstrarea valorilor creștinismului ca bază a moralității noastre. În acest context, ne pronunțîm categoric ca parlamentarii să revină asupra legii cu privire la egalitatea de șanse și să abroge prevederile ce țin de unele drepturi ale minorităților sexuale, drepturi ce vin în contradicție cu morala creștină cu curățenia sufletească și principiile morale ce stau la baza unei familii sănătoase. Multiplele explicații pe care le fac cei de la guvernare, că ei au votat această lege ca fiind o cerință a UE pentru a putea semna Acordul de Asociere, nu sînt altceva decît invenții și aberații pentru a se justifica, deoarece există un șir de țări membre a UE în care asemenea legi nu există.”


Ca obiectiv de bază  în politica externă, PPRM întotdeauna a pledat pentru Integrarea Europeană și transformarea acestui obiectiv ca model de dezvoltare a ţării într-un stat civilizat și modern. Considerăm că toate partidele, fie de la guvernare, fie extraparlamentare, indiferent de viziunile politice, trebuie să arunce la coș ambițiile personale și de grup și să ajute guvernarea în vederea materializării obiectivelor principale – semnarea Acordului de Asociere cu UE și obținerea regimului liberalizat de vize. Totodată, ținem în special să menționăm că cursul spre integrarea UE în nici un caz nu trebuie să afecteze relațiile cu Rusia care este unul din partenerii noștri economici și o piață sigură de desfacere a produselor moldovenești și păstrează o poziție cheie în procesul de reglementare în conflictul Transnistrean. Din aceste considerente, este necesar să chibzuim fiecare pas, orice mișcare, să dăm dovadă de corectitudine, să menținem echilibrul între aspirațiile noastre proeuropene și interesele Moldovei în raport cu Rusia ca un partener strategic în toate domeniile.


În concluzie, Alexandru Oleinic a menționat că pînă la alegeri a mai rămas un an și este foarte important cine și cum va fi ales în viitorul for legislativ. Considerăm că pentru ca în Parlament să fie aleși oameni onești, profesioniști, patrioți, preocupați de intersele țării și ale cetățenilor, pledăm pentru modificarea Codului Electoral prin micșorarea pragului electoral de la 6 la 4%. “Vă informăm că din 28 state membre UE, în 10 nu există Prag Electoral, iar în alte 10 este de la 1 la 4%. Sîntem printre puţinele state care operează cu o ştachetă  atît de ridicată. Considerăm că poziția partidelor aflate la guvernare de a nu micșora pragul electoral va permite readucerea comuniștilor la guvernare cum a avut loc în 2001 cînd datorită ambițiilor liderilor Alianței aflate atunci la putere, în țară s-a instituit un regim totalitar pentru 8 ani. De asemenea pledăm pentru introducerea unui sistem mixt de vot și alegerea președintelui țării direct de către popor. Pînă în prezent prin campania Tu alegi președintele Țării PPRM a colectat peste 100 mii semnături.


Conducerea Partidului Popular a îndemnat membrii și simpatizanții PPRM să fie cît mai activi și convingători, astfel încît cetățenii Republicii Moldova să-și recapete încrederea în forțele democartice și să  vadă în Partidul Popular o adevărată Alternativă  și o putere sănătoasă.


Cetățenii prezenți la întîlnire au apreciat consolidarea echipei PPRM, fiind convinși că cel mai mare succes al unei formațiuni politice este echipa și încrederea pe care ți-o acordă cetățenii, iar această încrederea poate fi cîștigată doar prin sinceritate și prin promovarea valorilor și acțiunilor concrete, care ar contribui la dezvoltarea țării noastre – Republica Moldova.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<