Congresul III Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova

Congresul III Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova

Sîmbătă, 24 mai 2014, la Chişinău a avut loc Congresul III Extraordinar al Partidului Popular din Republica Moldova, eveniment  de o importanţă deosebită pentru  membrii formaţiunii. 


Convocarea Cogresului extraordinar a fost necesară în contextul pregătirii PPRM către scrutinul electoral  parlamentar. În acest context congresul PPRM a dat apreciere pozitivă activității membrilor de partid, desfășurate după Congresul II și a dezbătut proiectul  programului electoral „Pentru o nouă Moldovă”.


Referindu-se la evoluţia PPRM, domnul Alexandru Oleinic, liderul PPRM a  constatat că  timpul care a trecut a fost unul al consolidării rapide a partidului, formaţiunea fiind  prezentă în  aproximativ toate localităţile din ţară. Cît priveşte implicarea  membrilor PPRM în viaţa  social-politică,   aceştia au avut o prezenţă  destul de activă, iar mesajul politic s-a distins prin  claritatea, intransienţă, spririt critic şi putere de convingere. 


 Prin lansarea programului său electoral PPRM propune societății un nou model de dezvoltare a țării noastre – un program de redresare a tutror domeniilor social-economice, bazat pe priorităţile naţionale ale țării noastre și soluții concrete pentru atingerea stabilității politice și bunăstarea cetățenilor. Principalul angajament al programului  este opțiunea majorității populației de integrare europeană a Republicii Moldova – care va constitui un proces de modernizare a economiei și a condițiilor de muncă și de trai ale cetățenilor, standarde europene de viaţă, bazate pe libertate şi bunăstare la noi acasă.


 Garantarea standardelor europene de viață cetățenilor echipa Partidului Popular o va realiza prin investiții în economie şi venituri din activităţi în condițiile unei economii de piață. Acest obiectiv va fi atins prin:


Introducerea impozitului unic de 10% pentru persoanele fizice și juridice.


Zero taxe și impozite la importul de utilaje și tehnologii avansate;


Cota 0% la impozitul pe venit pentru gospodăriile țărănești (întreprinderi micro) pe o perioadă de cinci ani.


Pentru dezvoltarea mediul de afaceri întreprinderile mici și mijlocii care vor asigura angajarea în cîmpul muncii nu mai puţin de cinci persoane vor fi scutite de de plata impozitului pe venit pe o perioadă de cinci ani.


Pentru garantarea  unui nivel de viață corespunzător necesităților, PPRM propune excluderea tuturor plăților și taxelor pentru lansarea propriei afaceri:


Corelarea salariului cu munca depusă, prin stabilirea costului minim a unei ore de muncă de 20 de lei.


Valoare minimului de existență va constitui baza de calcul a oricăror plăți sociale: salarii, pensii și indemnizații sociale


 Partidul Popular va asigura stabilitatea politică de durată  prin perfecţionarea sistemului politic, angajament care vizează „alegerea Preşedintelui ţării de către întreg poporul, trecerea de la practica de numire a magistraților (judecătorilor și procuroruilor) la alegerea lor directă de către cetățeni; responsabilizarea politicienilor și stoparea traseismul politic prin alegerea deputaților în Parlamentul Republicii Moldova  printr-un sistem electoral mixt, în care deputaţii să fie aleşi pe liste de partid şi în circumscripţii uninominale în proporţie de 50 la 50.”


 Principiul separării puterilor în stat PPRM îl va garanta prin depolitizarea instituțiilor și vom renunța la partajarea funcțiilor în stat pe criterii politice.


 Programul „Pentru o nouă Moldova” prevede de asemenea acţiuni concrete în vederea  consolidării suporturilor sociale, dezvoltării sectorului agrar şi a dezvoltării rurale:


 Introducerea cotei de 0% la impozitul pe venit pentru gospodăriile țărănești (întreprinderi micro) pe o perioadă de cinci ani, stabilirea a cotei 8%TVA în agricutură”


„Vom asigura crearea Parcurilor Agro-industriale în scopul facilitării inițierii afacerilor la sate de către fermieri, se spune în programul PPRM - Vom asigura accesul la informație și cunoștințe.Vom asigura sprijin special pentru tinerii fermieri în vederea inițierii unor afaceri la sate prin acordarea unei Prime de Instalare de 20000 EURO și prin acordarea a 1000 de burse anual în scopul perfecționării lor la întreprinderile agricole din țările europene.


Standarde europene în educație și sănătate înseamnă profesori și medici în fiecare localitate și instituție.”


Acest pachet de angajamente reconfirmă opţiunea PPRM pentru  continuarea parcursului european.


PPRM a aprobat în cadrul Congresului sloganul politic pentru parlamentarele din acest an – „E timpul să întoarcem Moldova Poporului!”


orul suprem al Partidului Popular, convocat la Chișinău, a decis, în aceeași ordine de idei, unele modificări în Statutul Partidului Politic. Astfel, formațiunea a trecut de la sistemul de copreședinți, la unul clasic – președinte și vicepreședinți. După aprobarea noului Statut, cu majoritate de voturi. în funcție de președinte al Partidului Popular a fos ales Alexandru Oleinic.


 


 


Serviciul de presă al PPRM


Chişinău, 24 mai 2014


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<