Alexandru Oleinic: Cine ține cu poporul, pe 30 votează Mărul!

Alexandru Oleinic: Cine ține cu poporul, pe 30 votează Mărul!

Joi, 6 noiembrie, Alexandru Oleinic, președintele PPRM, a fost invitatul postului național de televiziune Moldova 1 în cadrul dezbaterilor pentru parlamentarele de la finele acestei luni.


Alexandru Oleinic și-a început discursul cu un apel către  cetățeni să voteze Mărul - simbolul Moldovei, un simbol al sănătății și al  bunăstării. “Partidul Popular din Republica Moldova, este un partid nou, cu o echipă nouă de oameni profesioniști, oameni patrioți și buni gospodari. PPRM vine cu un program electoral care a fost eleborat împreună cu zeci de mii de cetățeni, cu care am identificat problemele existente în Republica Moldova și am formulat soluții pentru rezolvarea lor”  a menționat președintele formațiunii.


Programul electoral al Patridului Popular din Republica Moldova scoate în edivență câteva direcții esențiale pentru dezvoltarea Moldovei ca stat independent și suveran:


-          depolitizarea instituțiilor statului;


-          economie stabilă;


-          dezvoltarea sectorului agrar.


“Veșnicia s-a născut la sat, dar în ultimii ani, tot aici s-a instaurat şi sărăcia”, a afirmat în discuție Alexandru Oleinic, unde a făcut referire și la cazul din 1 septembrie, curent, când dumnealui a fost la o școală din raionul Hîncești, iar în clasa întîi erau doar 14 copii de 4 vîrse diferite: 6 ani, 7 ani, 8 și respectiv 9 ani. “Moldovenii nu mai trebuie să stea cu mîna întinsă, ci să o stringă în pumn  ca să fie o adevărată putere.”


“Agricultura trebuie să fie motorul economiei din țara noastră, însă e nevoie de mai multe acțiuni care ar susține agricultorii - investiții din partea statului, susținerea tinerilor care doresc să investească în afaceri la sat, scoaterea barierelor care blochează  dezvoltarea agriculturii”, a declarat Alexandru Oleinic.


Totodată, el a vorbit despre accesul producătorului la piețele agroalimentare, unde, în opinia sa, sînt monopoluri instaurate de cei de la putere, dar și despre implementarea unui sistem certificat de depozitare a cerealelor, care ar permite păstrarea acestora și vinderea la un preț mai mare.


PPRM propune și soluții de motivare a tinerilor: subvenționarea și susținerea micilor afaceri rurale și  stabilirea categoriei de tineret, de la 18 ani la 40 de ani.


La sfârșitul discuției președintele PPRM, a adoptat un stil original și inedit, a refuzat să vorbească cu lozinci, dar a ultilizat în discursul său final o metaforă “Dragi prieteni, Moldova se aseamănă cu o livada de mere-  ea trebuie curățită la timp de uscături și daunători, trebuie protejată de cei care fură merele și le lasă să înghețe. Guvernarea a lăsat această livadă de izbelişte. Noi ştim  care sînt uscăturile şi cine fură merele din această livadă care este satul nostru moldovenesc, care este Moldova.

Noi oamenii Mărului, suntem oameni gospodari și vom avea grijă de livada noastră, a tuturor.


 


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<