PPRM cere implementarea eficientă și responsabilă a Acordului de Asociere UE-R Moldova
Trebuie să ținem cont că aderarea crează niște oportunități pe care trebuie să fim pregătiți să le fructificăm. Dacă nu vom ști să le fructificăm ele se transformă din oportunități în riscuri și apoi în pierderi.
Pentru noi implementarea Acordului înseamnă pași concreți pentru transformarea Moldovei într-un stat civilizat și modern.
Anul viitor trebuie să fie anul dedicat reformelor nepopulare pe termen scurt cu un efect popular și vizibil pentru cetățenii RM și pentru mediul de afaceri pe termen mediu și lung.
Prioritățile acestor reforme trebuie să includă: reforma justițiie, noi politici fiscale de lungă durată, crearea unui cadru legislativ atractiv pentru investitori și asigurarea liberei concurențe pentru mediul de afaceri, nemaivorbind de prelungirea reformelor în educație, sănătate și politic sociale echitabile.
Toate acestea trebuie foarte repede să fie resimțite de de către cetățenii noștri care continuă să-și caute locuri de muncă peste hotarele țării.
Aceasta înseamnă pentru noi, cei din PPRM O Europă la noi acasă.
Mai bine zis:
-Să dezvoltăm la noi acasă o agricultură modernă și competitivă ca să putem vinde cu profit bun și nu la prețuri de nimic produsele noastre pe orice piață din lume.
- Să avem un sistem de educație competitiv, în așa fel încât absolvenții noștri să fie pregătiți pentru piața muncii, și diplomele lor să nu rămînă niște simple foi de hîrtie
- Să avem un sistem de sănătate de care să beneficieze toți, la prețuri suportabile
- Să avem o justiție dreaptă, independentă de politicieni, de hoți și de mafioți
-Și nu în ultimul rînd să asigurăm o stabilitate politică
Guvernanții privesc ratificarea ca un scop atins dar noi, cei de la PPRM îl privim ca un prim pas.
Asocierea trebuie să aducă poporului în primul rînd subvenții pentru agricultură, granturi și acces la bani ieftini și fonduri pentru mediul de afaceri și protecție social pentru toți cetățenii noștri care muncesc în țările UE.
PPRM a atras de mult timp atenția guvernanților asupra acestor probleme și a formulat și soluții care vizează:
- Adoptarea în mod de urgență a unui plan de măsuri de refacere a structurii economiei țării noastre în care cea mai mare pondere să-i revină agriculturii și industriei prelucrătoare, cu declararea acestora ca prioritare pentru investițiile din partea statului.
-Implementarea unui nou model de dezvoltare a Republicii Moldova, în care agriculturii să-i revină rolul de motor al economiei naționale și care să beneficieze de suport european din partea statului. Deoarece anume de datoria statului ține implementarea standardelor europene de calitate și asigurarea liberii concurențe.
Scopul este ca cetățenii și mediul de afaceri să resimtă cît mai urgent efectele implementării acestui Acord, fiindcă rezultatele ultimelor sondaje unde pentru susținerea vectorului European se expun numai 51%, mai degrabă este un fiasco pentru actuala guvernare decît un rezultat bun de implementare și promovare a politicilor europene în Moldova.
Noi, cei de la partidul Mărului, vom lupta anume pentru așa model de implementare a Acordului de Asociere
Pentru toate acestea este nevoie de oameni curajoși, competenți și voință politică.