PPRM a lansat campania "Susține și TU produsele moldovenești"

PPRM a lansat campania


Partidul Popular din Republca Moldova a lansat astăzi, 14 noiembrie, campania națională "Susține și TU produsele moldovenești".  Evenimentul a avut loc în cursul dimineții, în centrul Capitalei, în prezența Prim Vice-Președintelui PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc, și a mai multor membri de partid.


Campania se va desfășura în mai multe etape, prima dintre ele fiind realizarea unui sondaj popular prin care cetățenii sunt invitați să numească produsul moldovenesc care le place cel mai mult și să-l scrie pe un suport în formă de măr care a fost plasat la locul lansării. Primul produs moldovenesc nominalizat, așa cum era de așteptat, a fost mărul, pe care l-a scris chiar domnul Valeriu Cosarciuc. Printre produsele moldovenești numite de către alți cetățeni se numără strugurii, bomboanele Bucuria, cartoful, plăcinta cu bostan, prune în ciocolată dar și… "dragostea moldovenească".


"Prin această campanie, Partidul Popular, partidul Mărului, își declară susținerea totală pentru producătorii autohtoni și vrea să atragă atenția guvernanților asupra situației în care se află aceștia. Importăm prea multe produse. Peste 70 la sută dintre mărfurile care se vînd în supermarketurile din Republica Moldova provin din import. Multe dintre ele se produc și la noi dar producătorii noștri nu sînt susținuți, nu sînt ajutați să le promoveze, sînt bolcați prin tot felul de metode să aibă acces la piețele noastre. Un exemplu important este situația produselor agro-alimentare, fructele, legumele, strugurii, care sînt și mai gustoase și mai sănătoase decît cele din import." a declarat presei prezente la lansarea campaniei, domnul Valeriu Cosarciuc.


În programul de susținere de către PPRM a producătorilor locali  sînt prevăzute mai multe măsuri pe care partidul le va promova în continuare.


"Susținerea producătorilor locali înseamnă mai multe locuri de muncă, încurajarea înființării de noi intreprinderi mici și mijlocii, venituri mai mari la buget. Pentru susținerea producătorilor agricoli, vom pune în aplicare hotărîrea de guvern de acum patru ani, uitată prin sertare de guvernanții actuali, care prevede înființarea Centrului Agroalimentar din Chișinău și a mai multor Centre raionale. Vom sprijini în special tinerii în vederea înființării unor afaceri la sate prin acordarea unei prime de instalare în valoare de 20 de mii de euro. Vom creea un Fond de Garantare a Creditului Agricol așa cum există în toate țările europene. Acestea sînt doar o parte dintre măsurile urgente." a mai declarat Prim Vice-Președintele PPRM, Valeriu Cosarciuc.


Campania "Susține și TU produsele moldovenești" va continua. Sondajul popular va fi realizat în continuare în mai multe puncte din Chișinău și din țară. Va fi organizat de asemenea și un eveniment dedicat acestui subiect pe care Partidul Popular, partidul Mărului, îl va susține la începutul săptămînii viitoare.


IMG_1494

IMG_1595

IMG_1511 IMG_1552 IMG_1563 IMG_1572 IMG_1589 IMG_1604 IMG_1631 IMG_1669 IMG_1670

IMG_1614 IMG_1587

IMG_1686

 

 

 
Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<