Alexandru Oleinic: Continuăm să fim săraci și corupți, sau schimbăm situația?

Alexandru Oleinic: Continuăm să fim săraci și corupți, sau schimbăm situația?
După  cei șase ani ai guvernării pro-europeane, Republica Moldova a ajuns să fie calificată ca un stat cu o democrație slab dezvoltată, din cauză  lipsei de  progrese în domeniul reformelor structurale și  în domeniul combaterii corupției din cadrul instituțiilor de stat. Despre faptul că Republica Moldova se mișcă într-o direcție greșită s-a menționat atît la summitul de la Riga și mai recent, de către ambasadorul SUA la Chişinău în cadrul unei emisiuni televizate. 
Aceste calificative, care anume în perioada de guvernare a actualei alianțe au atins un nivel inadmisibil pentru un  stat care se declară pro-democratic și pro-european, ne demonstrează  foarte clar că în Republica Moldova toate guvernările s-au aflat la putere doar pentru a proteja interesele de clanuri si de partid și nu au realizat o dezvoltare durabilă a tarii. Toate programele de dezvoltare economică și socială au rămas doar pe hîrtie, deoarece, în realitate, fiecare guvernare a pus umărul la distrugerea economiei naționale și a patrimoniului statului. Iar deciziile adoptate vis-a-vis de Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, de rînd cu concesionarea Aeroportului Internațional, sînt calificate ca ”jaful rușinos al secolului”. 
De ce am ajuns la așa o situație despre care însuși Prim ministrul Chiril Gaburici,  după 100 de zile de guvernare a sesizat că – ”corupția  este peste tot, iar în structurile statutului există birocrație și oameni care sunt în sistem nu pentru a lucra, ci pentru a avea grijă ca nimic să nu se schimbe.”?  Oare pentru o astfel de guvernare am pledat în scrutinele din 2010 și din 2014?

Partidul Popular a declarat în repetate rînduri, că pentru  a schimba starea de lucruri spre dezvoltare și bunăstare trebuie să avem un consens în stabilirea priorităților naționale, bazate pe opțiunile cetățenilor țării noastre – pentru a nu admite prăbușirea statului Republica Moldova.  În acest context consideram necesar urgent sa fie formata alianta majoritară pro-europeana de guvernare, care să-și asume public angajamentul de a dezvolta Moldova prin realizarea reformelor, prin dezrădăcinarea corupției și corupților din instituțiile statutului, prin grija față de cei care muncesc și contribuie la formarea bugetului public național.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<