Categorie: Multimedia

Alexandru Oleinic. Emisiunea Peterea a patra

PPRM. Congresul III

Alexandru Oleinic, liderul Partidului Popular: Politicienii și partidele care au furat poporul trebuie scoși în afara legii.

După ce au jefuit poporul Moldovei prin intermediul celor trei bănci – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank – politicienii din actuala guvernare, sub pretextul  că ei acționează în numele poporului și viitorului european al țării, au creat un haos și dezmăț politic demonstrînd societății lipsa de responsabilitate și respect față de Constituție, legile și statul Republica Moldova. Anume ei, politicienii și partidele pe care le reprezintă - sunt vinovați de situația la care s-a ajuns - prin politizarea instituțiilor statului, prin partajările de funcții pe criterii politice, prin falsificarea alegerilor parlamentare și locale, prin coruperea alegătorului și prin interpretarea legilor în interesul de a se menține la putere cu orice preț. Lipsa de integritate morală, cinizm și minciună - acestea sunt metodele aflării la putere acelora, care au furat poporul său la toate nivelele: deputați, miniștri, primari, consilieri, funcționari. Și absolut  nimeni nu s-a întrebat - de unde vin zeci și sutele de milioane de euro cheltuiți în campaniile electorale?  Anume ei, reprezentanții partidelor de la guvernare trebuie să conștientizeze că votul cetățenilor pentru un partid sau altul a fost doar un credit de încredere, iar încrederea se obține prin ceea ce faci pentru poporul tău, prin respect și responsabilitate față de tot ce se încadrează în noțiunea de stat. Nu prin manipularea opiniei publice doar pentru a accede la putere și a realiza interesele înguste de partid și de grup din contul statului și ale cetățenilor, dar prin integritate morala și devotament. Fiind convins, că imaginea țării noastre și încrederea cetățenilor în statul Republica Moldova poate fi redobîndidă doar prin VICTORIA LEGII, îmi exprim ferma  convingere că toți cei care au comis și au fost complici la furtul miliardului de euro de la bănci, la furtul altor miliarde de lei prin intermediul întreprinderilor de stat, la furtul de sute de  milioane prin intermediul politicilor tarifare la energia electrică și gaze naturale, vor fi trași la răspundere. Iar partidele ale căror reprezentanți au contribuit la furturile acestea  trebuie scoase în afara legii pentru a oferi o lecție de moralitate întregii clase politice din țara noastră și a readuce Republica Moldova în cadrul legal, pe calea modernizării și dezvoltării sale.

Alexandru Oleinic : Corupţia şi sărăcia –„CANCERUL” Republicii Moldova.

  Manifestaţia de duminica trecuta numită „Marea Adunare Naţională”, care a adunat zeci de mii de cetăţeni, veniţi nu la îndemnul partidelor politice, dar hotărîţi de a nu mai tolera dezmăţul guvernanţilor, - a reflectat starea actuală de spirit a societăţii moldoveneşti şi este dovada unităţii poporului în dorinţa lor de a-şi schimba viaţa spre bine, de a avea un viitor aici la ei acasă într-o ţară prosperă şi  cu o nouă clasă politică.    Cetăţenii ţării noastre, cei care au votat independenţa Republicii Moldova, cei care au deturnat regimul comunist de la putere, cei care au votat pentru integrarea ţării noastre în familia europeană, dezamăgiţi şi umiliţi de guvernarea pro- europeană au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a vota din nou împotriva uzurpări puterii în stat.  Am fost printre protestatari ca cetăţean simplu, nu ca lider de partid, şi, din discuţii, am concluzionat că noi toţi, nu mai dorim să tolerăm actuala stare de lucruri din Republica Moldova:Corupţia, care s-a înrădăcinat în toate domeniile şi instituţiile statutului. În loc de reforme în calitatea guvernării, organele de drept şi justiţie, actuala putere a creat un sistem şi mai corupt. Iar în loc de libertate în afaceri – au creat un sistem mafiot de constrîngeri. Sărăcia, cu care ţara noastră se tot luptă de la independenţă pînă astăzi şi nicidecum nu ne reuşeşte să avem o guvernare care să-şi onoreze cu demnitate sarcina ei de bază – asigurarea unui nivel de viaţă corespunzător fiecărui cetăţean. În loc de bunăstare cetăţenilor guvernarea îşi crează bunăstare lor – fură miliarde de la popor, iar poporul este impus să achite tarife, preţuri şi costuri tot mai mari. Guvernarea, care denumindu-se pro europeană guvernează antieuropeneşte – fură şi dezbină ţara şi cetăţenii prin partajarea funcţiilor pe criterii politice. Politicienii iresponsabili, care în dorinţa lor de a se menţine la putere, promit cetăţenilor un viitor european, în realitate însă deposedează statul şi cetăţenii de proprietăţi şi de miliarde. Corupţia şi sărăcia care s-au transformat în CANCERUL Republicii Moldova trebuie urgent înlăturate. Această stare de spirit a adus cetăţenii în piaţă pentru a pune capăt acestui flagel. Dar pentru vindecarea definitivă a ţării noastre mai este nevoie de unitatea voinţei şi de un punct comun de sprijin al fiecărui protestatar.    Întotdeauna am fost convins, că doar poporul este în drept să decidă asupra celor mai importante lucruri – suveranitatea şi puterea de stat.  

Alexandru Oleinic: Un stat cu o clasă politică care nu acceptă profesioniști la conducere – este o țară lipsită de viitor.

  Epopeea cu desemnarea candidatului noii Alianțe de guvernare la funcția de Prim Ministru ne-a demonstrat din nou că lozinca de integrare europeană și de transformare a țării nostre într-un stat european  este doar o mască pentru politicienii de la guvernare. Un stat european poate fi numită acea țara în care a fi politician sau ministru înseamnă să fii un cetățean integru și profesionist, onest și responsabil. Anume aceste calități le-a întrunit Maia Sandu, fost candidat la funcția de Prim Ministru. Și doar în acest candidat cetățenii țării noastre au avut încredere și au pus  speranțe, că va schimba lucrurile spre bine. Vehemența cu care unii politicieni s-au opus numirii candidaturii Maiei Sandu la funcția de Prim Ministru și etichetările profesionalismului dumneaei au întrecut orice măsură a bunului simț și au provocat nedumerire față de policienii din Alianță. Dacă AIE 3 nu a acceptat un Prim Ministru cu o experiență de activitate în instituțiile internaționale, fiind și promotoarea reformei în educație, atunci care este mesajul actualei clase politice de la Guvernare pentru tinerii care studiază peste hotarele țării și pentru  cetățenii noștri care lucrează în afara țării și ani la rînd sînt chemați să se întoarcă acasă? Care este mesajul pentru tinerii care absolvesc facultățile din țară și doresc să rămîna acasă? Se pare că actuala guvernare pro-europeană este departe de realitatea în care trăiesc aici cetăţenii Moldovei și este preocupată  doar de propriul confort. Exponenţii guvernării  nu-și doresc nici reforme și nici nu-și fac griji de viitorul Republicii Moldova și de bunăstarea asestui popor. Ei vor continua să împartă...  

Tinerii PPRM au cerut înapoi miliardul furat

  Tinerii PPRM, au organizat în fața sediului central al PLDM, un protest prin care  au cerut celor responsabili să întoarcă înapoi banii furați din cele trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. De aceste delapidări, protestatarii i-au învinuit pe foștii prim-miniștri, Vlad Filat și Iurie Leancă, exponenți ai PLDM. „Atât Vlad Filat, cât și Iurie Leancă au fost în fruntea Guvernului atunci când a avut loc furtul. Ei au condus Guvernul timp de 6 ani de zile. În 2009, cetățenii au așeptat o schimbare, au așteptat să vină o clasă politică nouă, au așteptat să vină partide pro-europene, care să dezvolte statul R. Moldova. Dar ceea ce vedem noi astăzi este inversul așteptărilor noastre. Guvernele de după 2009 au prădat această țară, au distrus și au vândut tot ce au putut. Noi nu putem rămîne indiferenți față de ceea ce se întâmplă în sistem”, a declarat Maxim Braila, prim-vicepreședintele organizației de tineret a Partidului Popular. Echipați cu pancarde și steaguri cu simbolica formațiunii politice PPRM, tinerii au scandat: „Întoarceți miliardul înapoi”, „Moldova nu se vinde” și „Jos Filat”.    

Pentru Partidul Popular Ziua oamenilor în etate este una pe deplin semnificativă, plină de emoţie şi de recunoştinţă

Pentru Partidul Popular Ziua oamenilor în etate  este una pe deplin semnificativă, plină de emoţie şi de recunoştinţă. Este ziua celor care  se identifică cu înţelepciunea, cu bunătatea şi cu speranţa. Înainte de a  rosti  mesajul nostru de bine, cuvintele calde şi sincerele noastre urări de sănătate, trebui să recunoaştem că, spre regret,  societatea, clasa politcică,   guvernarea, nu au reuşit să  vă facă viaţa mai uşoară. Pensia e la fel de mică,  singurătatea e tot atît multă,  casele  bătrănilor sînt  la fel de reci şi de uitate. Şi asta după ce,  bătrînii sînt cei care prin munca lor  nemăsurată, prin  neodihna şi  sacrificul lor au avut grijă ca noi, copii lor, să fim  oameni cu  carte, oameni cu casă şi  cu pîine, oameni fără prea multe lipsuri. Prin efortul pe care şi-l asumă, Partidul Popular  vede ziua de miine  a oamenilor în vărstă mai luminată,  vede viaţa lor încălzită de linişte şi de grija noastră. Dovadă  este nu doar mesajul  sub care ne punem semnătura, dar şi faptele noastre. Mergem la bătrîni după un sfat, mergem pentru a-i întreba de sănătate, pentru a-i ajuta cu ce   purtem. Astăzi, tinerii Partidului Popular au bătut la uşa mai multor  bunei din Chişinău pentru a le aduce  o rază de bucurie. La  fructele şi  dulciurile pe care le-au adus s-au adăugat  nişte mîngîieri, nişte  urări de sănătate şi  sincera promisiune că vor veni mai des.

FOTO: Echipa PPRM de Ziua Independenței...

  Echipa PPRM de Ziua Independenței...            

PPRM a finalizat proiectul De la gospodari pentru gospodari din satul Tomai, Leova

Partidul Popular din Republica Moldova a finalizat încă un proiect De la Gopodari pentru gospodari. De această dată este vorba despre localitatea Tomai din raionul Leova, unde s-a reconstruit fîntîna din centrul satului. La deschiderea proiectului, în localitate a fost prezent Valeriu Cosarciuc, Prim vicepreședintele Partidului Popular și conducerea raională a formațiunii. Localnicii au apreciat gestul echipei PPRM, specificînd că astăzi pentru cetățeni este important să vadă rezultate și nu doar promisiuni, de care s-au săturat deja. Ei au menționat că reconsturcția aceste fîntîni are o importanță deosebită pentru locuitorii din Tomai, deoarece izvorul ei este unul vechi, cu însemnătate istorică pentru sat. Valeriu Cosarciuc, a mulțumit la rîndul său tuturor celor care au venit cu inițiativa și s-au implicat în lucrările reconstrucției, menționînd că cel mai important este ca oamenii să aibă dorință de a face lucruri frumoase, să aibă încredere în oameni gospodari și să se consolideze împreună pentru a schimba lucrurile spre bine. Totodată, Valeriu Cosarciuc a specificat că acesta nu este primul și nici ultimul proiect de acest fel implementat de Partidul Popular. Formațiunea va promova și în continuare proiecte sociale, prin intermediul căror va implementa lucruri reale, necesare cetățenilor. Ion Pucalev, președintele Organizațiie Teriotriale Leova a specificat că din întreg raionaul a fost aleasă anume această localitate pentru concurs, deoarece acolo locuiesc oameni cu adevărat gospodari, dornici de a-și moderniza satul, de a-și deschide afaceri proprii, astfel încît să nu fie nevoiți să plece peste hotare, dar să locuiască la ei acasă. Amintim că proiectul De la gospodari pentru gospodari a fost lansat de Partidul Popular din Republica Moldova cu scopul de a implementa acțiuni sociale în localitățile rurale din țară și de a demonstra că formațiunea reprezintă o echipă credibilă, iar toate acțiunile se bazează mai întîi pe fapte reale.

Încă două localități din țară au beneficiat de proiectul De la gospodari pentru gospodari, lansat de PPRM.

Din momentul lansării proiectului De la gospodari pentru gospodari, de către Partidul Popular din Republica Moldova, tot mai multe Organizații Primare depun cereri de finanțare, dorind să realizeze ceva în localitate. La moment, se lucrează asupra constucției unei fîntîni pentru locuitorii satului Pruteni, raionul Fălești și amenajarea stadionului sportiv din satul Mateuți, raionul Rezina. Cetățenii din aceste localități au rămas surprinși de acest gest, deoarece astăzi  se întîlnesc tot mai rar oameni  și mai ales partide politice, care să facă ceva real și cu adevărat necesar pentru cetățeni, cu forțe proprii și nu din buzunarul statului, nu doar în campania electorală și nu doar prin promisiuni, care rămîn tot promisiuni.  Proiectul De la gospodari pentru gospodari a fost lansat încă în iulie 2013, avînd ca scop de a implementa acțiuni sociale în localitățile rurale din țară și de a demonstra că formațiunea reprezintă o echipă credibilă, iar toate acțiunile se bazează mai întîi pe fapte reale. Pentru Partidul Popular, grija pentru cetățeni este primordială. Să nu uităm: țara, locuitorii ei, întotdeauna s-au mîndrit că sîntem buni gospodari, iar asta trebuie  să o demonstrăm  prin fapte.
<