Categorie: Edineţ

PPRM este unicul partid care a înființat o Organizație dedicată fermierilor

PPRM este unicul partid din politica moldavă, care a înființat o Asociație a Fermierilor. Și asta pentru că, spun reprezentanții, agricultura este cel mai important sector din țara noastră. Partidul Popular din Republica Moldova, la 05 aprilie current și-a constituit Organizația de Fermieri. Liderul formațiunii, Alexandru Oleinic, a menționat că necesitatea instituirii unei asemenea structuri a apărut încă de la fondarea partidului, iar sarcina acesteia este susținerea țăranilor. „Pentru a dezvolta ceva într-o localitate, în primul rând trebuie de informat fermierii cu privire la căile, proiectele și posibilitățile de a deschide o afacere, dar și pentru ca acea afacere să fie una profitabilă. Toate aceste probleme și le asumă acum Partidul Popular, prin crearea Asociației Fermierilor. Vom merge din localitate în localitate, vom avea întâlniri cu fermierii, pentru a-i ajuta să-și deschidă o afacere. Este regretabilă atitudinea actualei guvernări față de un domeniu atât de important din R. Moldova precum este agricultura. Chiar ultimele majorări de prețuri la carburanți, în ajunul lucrărilor de primăvară, a scos din buzunarul țăranilor peste 100 mln de lei. Și asta e o cifră extraordinar de mare pentru situația de astăzi din agricultură”, a declarat Alexandru Oleinic. În același context, co-președintele partidului, Valeriu Cosarciuc, susține că agricultura este un domeniu prioritar pentru economia țării, dar regretă faptul că guvernarea o desconsideră. „De aceea noi venim cu soluții pentru fermieri. Problemele în acest domeniu sunt foarte multe, precum: accesul limitat la subvenționare, inexistența unui sistem clar de garantare a creditelor. De aceea noi propunem o lege specială, care va permite garantarea creditelor bancare.   Nu avem o infrastructură bună, unde fermierii să-și poată vinde produsele autohtone, pentru că intermediarii ocupă aceste piețe. De aceea propunem ca să fie contruită o piață în sectorul centru al capitalei, unde toți producătorii mici și mijlocii să-și poată vinde marfa”, a subliniat Valeriu Cosarciuc. Potrivit conducerii partidului, Organizaţia Fermierilor  are structuri  în toate localităţile din Republica Moldova şi vine cu un nou model de abordare a tot ce înseamnă agricultură. De asemenea, ei susțin că Organizația  va avea  formulate şi va implementa soluţii concrete pentru fiecare problemă  identificată. 

A fost constituită Organizaţia de Fermieri a Partidului Popolar din Republica Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova a organizat la 5 aprilie curent Conferința de constituire a Organizației de Fermieri din cadrul formațiunii. Scopul acestui eveniment a fost unirea fermierilor din țară,  producătorilor mici și  oamenilor de la sate în jurul unor scopuri comune prin care se doreşte bunăstarea cetățenilor. Partidul Popular consideră că agricultura este motorul economiei Moldovei.  Prin  constituirea Organizaţiei de Fermeiri, PPRM îşi  reconfirmă  opţiunea pentru dezvoltarea acestui domeniu și pentru  sprijinirea prin toate mijloacele a oamenilor  din mediul rural. Partidul Popular din Republica Moldova este formaţiunea care nu doar promite, dar ajută țăranii, prin acțiuni concrete, să prospere, să-și deschidă o afacere și să aibă posibilitatea de a obține un venit stabil pentru sine și pentru familia sa. Organizaţia Fermierilor  are structuri  în toate localităţile din Republica Moldova şi vine cu un nou model de abordare a tot ce înseamnă agricultură. Acesta nu se va limita doar la  critici, ci  va avea  formulate şi va implementa soluţii concrete pentru fiecare problemă  identificată.  Fermierii Moldovei pot conta pe suportul direct  şi imediat al Organizaţiei de Fermieri  a PPRM.   Formațiunea și-a expus de nenumărate ori părerea față de dezvoltarea acestui domeniu și față de oamenii care muncesc în acest sector și consideră în continuare că agricultura trebuie să devină ramura primordială a țării noastre și să se întreprindă toate măsurile pentru redresarea ei.   Serviciul de presă al PPRM 5 aprilie 2014

Încă patru Organizații Teritoriale PPRM au desfășurat Conferințele locale

Încă patru Organizații Teritoriale ale Partidului Popular din Republica Moldova au desfășurat Conferințele locale, pe parcursul săptămînii trecute. Astfel, membrii PPRM din raioanele Drochia, Edineț, Orhei și Bălți și-au delegat candidații la Congresul III Extraordinar al formațiunii, care va avea loc în luna mai curent. Totodată, în cadrul ședințelor, delegații la Conferințe au aprobat Planul local de lucru al Organizației Teritoriale pentru anul 2014, în care au fost stipulate ca sarcini primordiale promovarea imaginii PPRM în rîndul cetățenilor și consolidarea echipei prin crearea tuturor structurilor de partid. În același timp, președinții Organizațiilor Teritoriale au prezentat un raport de lucru pentru anu 2013 și prin discuții constructive cu membrii prezenți în sală, au identificat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă și soluțiile pentru a le depăși în acest an. Liderii din teritoriu au apreciat munca depusă de toți membrii partidului și au mulțumit conducerii pentru susținere. La Conferințe au participat mai mulți membri ai Consiliului Politic Național, membri ai Biroului Permanent Central și Copreședinții PPRM, care au menționat că echipa Partidului Popular întrunește oameni gospodari și care doresc cu adevărat o schimbare spre bine în țara noastră. Scopul activității oricărui partid este să ajungă la guvernare, pentru a-și putea realiza sarcinile incluse în program.

Membrii Partidului Popular angajaţi în acțiuni de salubrizare la Bălți

Organizația Teritorială Bălți a Partidului Popular din Republica Moldova a organizat o acțiune de salubrizare cu genericul: “Un oraș curat pentru fiecare”. Acțiunea a avut loc în orașul Bălți, în preajma gării auto, unde membri PPRM, au muncit pentru face oraşul mai curat şi pentru a oferi un model de implicare socială  în echipă. Iurie Prisăcari, Președintele Organizațiie Teritoriale Bălți a menționat că această acțiune nu are un subtext politic, scopul urmărit  fiind atragerea atenției locuitorilor municipiului asupra condițiilor de trai pe care trebuie să le creăm noi înşine, prin păstrarea curățeniei și ocrotirea mediului. Partidul Popular din Republica Moldova planifică mai multe acțiuni de salubrizare pe teritoriul întregii țări.

Consultații juridice gratuite pentru locuitorii Municipiului Bălți

Un grup de juriști ai Partidului Popular din Republica Moldova au oferit consultații juridice gratuite pentru locuitorii Municipiului Bălți. Această acțiune este parte componentă a proiectlui «Partidul Popular și Legea - o putere unică», prin care formațiunea își propună să ofere consultații juridice gratuite în toată țara. La sfat cu juriștii au venit mai multe persoane care au menționat că astăzi este foarte dificil să obții o conultație juridică profesionistă din considerentul că prețul pentru astfel de servicii este destul de mare, iar veniturile cetățenilor sînt foarte modeste. Municipiul Bălți este a cincea localitate din țară  în care juriștii Partidului Popular au mers cu astfel de acțiuni, iar pînă la sfîrșitul anului, consultații juridice gratuite vor avea loc în fiecare raion din Republica Moldova.

Ziua îndrăgostiților la Bălți

La 14 februarie curent, Organizația Teritorială Bălți a Partidului Popular din Republica Moldova  a organizat Ziua Îndrăgostiților  chiar în centrului  municipiului.  Tinerii Populari i-au pus la încercare pe trecători, prin probe ingenioase, declarații de dargoste și dansuri, cîștigătorii fiind premiați cu dulciuri, cuvinte dulci şi  felicitări.  Cei care au ezitat să participe la concursuri  au colorat  centrul oraşului Bălţi în  violet  cu  „buchetele” de baloane pe care le-au primit în dar de la organizatorii acţiunii. La eveniment au fost prezenți peste 50 de tineri, membri ai Partidului Popular, împreună cu Iurie Prisăcari, Președintele Organizației Teritoriale Bălți.  

Au loc ședințele Consiliilor Politice Teritoriale a Partidului Popular din Republica Moldova

În perioada 21 – 27 ianuarie curent, mai multe Organizații Teritoriale ale Partidului Popular din Republica Moldova, au petrecut ședințele Consiliilor Politice Teritoriale, cu participarea conducerii formațiunii. Principalele întrebări discutate pe ordinea de zi a întrunirilor, au fost dezbaterile pe marginea planului de acțiuni al anul 2013, pentru fiecare Organizație Teritorială în parte. Astfel, în opt raioane a fost aprobat planul de activități preconizate pentru anul curent. Printre acțiunile de bază pot fi menționate: coaptarea noilor membri și constituirea Organizațiilor Primare în fiecare localitate rurală din țară. Totodată, în cadrul ședințelor Consiliilor, au fost constituite Organizațiile Teritoriale de Femei a Partidului Popular din Republica Moldova, prin intermediul cărora femeile vor fi promovate în toate structurile Partidului și se va susține implicarea lor în politică. Pe parcursul lunii ianuarie, Partidul Popular din Republica Moldova planifică organizarea ședințelor Consiliilor Politice în toate Organizațiile Teritoriale, cu scopul de a evalua activitatea acestora pînă la moment și de a trasa obiectivele pentru perioada imediat următoare.
<