Categorie: Organizația de Tineret

Tinerii PPRM au cerut înapoi miliardul furat

  Tinerii PPRM, au organizat în fața sediului central al PLDM, un protest prin care  au cerut celor responsabili să întoarcă înapoi banii furați din cele trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. De aceste delapidări, protestatarii i-au învinuit pe foștii prim-miniștri, Vlad Filat și Iurie Leancă, exponenți ai PLDM. „Atât Vlad Filat, cât și Iurie Leancă au fost în fruntea Guvernului atunci când a avut loc furtul. Ei au condus Guvernul timp de 6 ani de zile. În 2009, cetățenii au așeptat o schimbare, au așteptat să vină o clasă politică nouă, au așteptat să vină partide pro-europene, care să dezvolte statul R. Moldova. Dar ceea ce vedem noi astăzi este inversul așteptărilor noastre. Guvernele de după 2009 au prădat această țară, au distrus și au vândut tot ce au putut. Noi nu putem rămîne indiferenți față de ceea ce se întâmplă în sistem”, a declarat Maxim Braila, prim-vicepreședintele organizației de tineret a Partidului Popular. Echipați cu pancarde și steaguri cu simbolica formațiunii politice PPRM, tinerii au scandat: „Întoarceți miliardul înapoi”, „Moldova nu se vinde” și „Jos Filat”.    

PPRM a ridicat un Zid de Mere pentru protejarea producătorilor locali

Partidul Popular din Republica Moldova a lansat, astăzi, 26 noiembrie  Campania Zilele Mărului. Acțiunea s-a desfășurat lîngă Arcul de Triumf din Piața Marii Adunări Naționale, unde a fost prezent  prim vice-președinte Valeriu Cosarciuc, alături de un grup de fermieri din diverse raioane. Organizatorii au construit un zid de mere, prin care au dorit să sugereze în mod simbolic un perete protector pentru fermierii din Republica Moldova, pentru susținerea și dezvoltarea agriculturii, a producătorilor locali și a produselor moldovenești. “Zidul de mere pe care îl vedeți aici, simbolizează zidul de apărare a producătorilor autohtoni pe care PPRM îi susține cu toată fermitatea” a declarat prim vice-președintele PPRM, Valeriu Cosarciuc. PPRM propune în programul electoral acordarea de subvenții în valoare de 2000 de lei la hectar pentru toți deținătorii de cote, acordarea unei prime de instalare în valoare de 20 000 de euro pentru cei care înființează o întreprindere în mediul rural și creează minim 5 locuri de muncă precum și introducerea Cotei Zero la impozitul pe venit din agricultură pe timp de 5 ani. “Noi, Partidul Popular din Republica Moldova suntem acea formațiune care susține producătorul local, vrem ca tot ce consumăm să fie produs în Republica Moldova. Dorim un viitor mai bun pentru copii noștri. Dacă vom dezvolta agricultura, vom avea investiții, investițiile vor aduce progres economic și atunci vom avea educație la nivelul european, sistem de pensii pus la punct și o societate sănătoasă”  a susținut Valeriu Cosarciuc. La eveniment au putut fi observați nu doar membrii PPRM, ci și simpatizanți ai formațiunii, dar și trecători care își încetineau pasul să declare “Eu nu sunt membru de partid, dar am încredere în acest partid, pentru că este unicul care promovează agricultura și este cel care a aplecat urechea și la omul simplu, omul de la sat” a afirmat un trecător. La sfârșitul acțiunii Organizația de Tineret a PPRM a împărțit trecătorilor mere, îndemnindu-i vă voteze Mărul, pentru că mărul este un simbol al dragostei, frumosului și belșugului.

Organizația de Tineret a PPRM: "Omizile guvernării dăunează Agriculturii"

Organizația de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), a organizat astăzi, 17 noiembrie, un flash-mob cu tema: ,,Guvernanții noștri sunt interesați de un singur produs moldovenesc!” Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Campaniei naționale a PPRM, "Susține și TU produsele moldovenești." Flash-mob-ul a avut loc în fața clădirii Guvernului unde au participat zeci de tineri care au acuzat actuala guvernare că nu a fost capabilă să creeze un mediu favorabil pentru comerț, nu a avut grijă de țăranul care muncește cu greu pămîntul și nu are unde-și vindă marfa. Participanții au așezat pe platoul din fața Guvernului politicieni, printre care Vladimir Voronin, Vlad Filat și Marian Lupu desenați pe niște matrioshki lasînd lîngă ei o hartă plină cu varză “capustă” “Le lăsăm guvernanților  actuali, “capustă” ca să nu mai jefuiască Moldova. În 2009 cu toții am optat pentru schimbare, cei care au venit la conducere ne-au mințit și au adus sărăcie în satele din Republica Moldova”,  a menționat unul dintre participanții la eveniment. Organizația de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova dă încă un semnal de alarmă în privința situației din agricultura din Republica Moldova,  ramură care trebuie să devină o prioritate pentru guvernare. Participanții la mitingul din fața Guvernului au purtat pancarte cu lozinci ca: «Omizile Guvernării dăunează Agriculturii» și «Ne vrem țara înapoi!» Partidul Popular din Republia Moldova reaminteşte că MĂRUL este simbolul formațiunii și a devenit SIMBOLUL PROTESTELOR ȘI AL SCHIMBĂRILOR, nu doar prin campania națională «Susține și TU produsele moldovenești», care a a  fost lansată la 14 noiembrie, dar și prin alte acțiuni de amploare.

Corturile Partidului Popular din Republica Moldova te cheamă să alegi Mărul

În plină campanie electorală PPRM și-a lansat echipele mobile în cele 5 sectoare ale municipiului Chișinău. Organizaţia de Tineret a PPRM a instalat mai multe corturi în municipiul pentru a-i informa pe cetăţenii despre platforma electorală a partidului, dar şi pentru a afla care sunt dorințele și sugestiile acestora. Trecătorii sunt îndemnați să-și încetinească pasul, primind câte un ziar și câte un calendar cu sigla formațiunii. Tinerii țin să le vorbească cetățenilor despre Programul Pentru o nouă Moldovă, să specifice câteva puncte din programa electorală precum: Refacerea imaginii sistemului de sănătate. Sistemul de educație permamentă (LLL), prin care vom asigura nivelul corespunzator de studii fiecăruia. Examinarea medicală gratuită a copiilor din instituțiile preșcolare și școlare. Proiecte de dotare și digitalizare a bibliotecilor publice. Dar și să le amintească simbolul partidului, care este mărul, “Mărul” care va aduce prosperitate, bunăstare și belșug. În Chişinău au fost instalate 5 corturi, câte unul în fiecare sector. Zilnic, ele vor fi la dispoziția DVS, iar echipele mobile vă vor oferi informaţii despre PPRM pe toată perioada campaniei electorale.

Pentru Partidul Popular Ziua oamenilor în etate este una pe deplin semnificativă, plină de emoţie şi de recunoştinţă

Pentru Partidul Popular Ziua oamenilor în etate  este una pe deplin semnificativă, plină de emoţie şi de recunoştinţă. Este ziua celor care  se identifică cu înţelepciunea, cu bunătatea şi cu speranţa. Înainte de a  rosti  mesajul nostru de bine, cuvintele calde şi sincerele noastre urări de sănătate, trebui să recunoaştem că, spre regret,  societatea, clasa politcică,   guvernarea, nu au reuşit să  vă facă viaţa mai uşoară. Pensia e la fel de mică,  singurătatea e tot atît multă,  casele  bătrănilor sînt  la fel de reci şi de uitate. Şi asta după ce,  bătrînii sînt cei care prin munca lor  nemăsurată, prin  neodihna şi  sacrificul lor au avut grijă ca noi, copii lor, să fim  oameni cu  carte, oameni cu casă şi  cu pîine, oameni fără prea multe lipsuri. Prin efortul pe care şi-l asumă, Partidul Popular  vede ziua de miine  a oamenilor în vărstă mai luminată,  vede viaţa lor încălzită de linişte şi de grija noastră. Dovadă  este nu doar mesajul  sub care ne punem semnătura, dar şi faptele noastre. Mergem la bătrîni după un sfat, mergem pentru a-i întreba de sănătate, pentru a-i ajuta cu ce   purtem. Astăzi, tinerii Partidului Popular au bătut la uşa mai multor  bunei din Chişinău pentru a le aduce  o rază de bucurie. La  fructele şi  dulciurile pe care le-au adus s-au adăugat  nişte mîngîieri, nişte  urări de sănătate şi  sincera promisiune că vor veni mai des.

Un dar din partea PPRM a readus zîmbetul pe fața unui copil

Proiectul ințiat de Organizația de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova, Un dar naște un zîmbet, a ajuns la Ohei. Pe parcursul săptămînii trecute, cortul PPRM a fost amplasat în centrul orașului, unde toți oamenii cu inimă mare au fost chemați să pună o mînă de ajutor pentru un copil din același raion. Este vorba despre Diana Boico din satul Susleni, care suferă de o boală grea și trăiește doar împreună cu mama sa. Actul de binefacere s-a încheiat pe 31 mai curent, cu un concert de caritate organizat de copiii din Orhei și din Chișinău. Totodată, un membru de partid din localitatea Susleni a dăruti Dianei un cărucior cu ajutorul căruia se va putea deplasa mai ușor. În timpul concertului, tinerii PPRM au dăruti cadouri și baloane colorate tuturor copiilor prezenți în sală, dar cel mai important, ei au dăruit cîntece, zîmbete și voie bună. Amintim că proiectul Un dar naște un zîmet a readus pînă la moment zîmbetul pe fața mai multor copii, atît din orfelinate, cît și din familii care au nevoie de ajutor.  

Declaraţia Organizaţiei de Tineret a PPRM

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova salută decizia structurilor europene de  abolire a regimului de vize cu Uniunea Europeană  din 28 aprilie curent și posibilitățile care ni le  oferă dreptul la libera circulație.  Acest drept oferă tinerilor din Republică oportunități legale de a călători și de a face cunoștință cu adevăratele valori europene.  Tinerii Moldovei îşi pot însuşi în cel mai direct mod această împlinire a visurilor, aşa cum tot ei, tinerii, au fost cei care au  determinat clasa politică să meargă pe calea integrării fără a se abate de la acest parcurs. Faptul că după  28 aprilie curent vom putea să mergem liber în țările Uniunii Europene este rezultatul unei   munci de zi cu zi în  atingerea aspiraţiilor noastre  spre libertate, spre valorile universale şi spre realizarea noastră în plan profesional. În acest cotext, OT a PPRM  cosideră necesar să exprime unele îngrijorări în legătură cu obținerea dreptului la libera circulație: Pornind de la faptul că anume tinerii vor fi  categoria cea mai tentată să facă uz de acest  drept şi să plece din Republica Moldova fără a se mai întoarce; Constatînd, că o asemenea evoluţie a lucrurilor  va avea  consecinţe extrem de periculoase atît pentru societatea noastră, cît şi pentru economia ţării Apelăm către actuala guvernare, să dea dovadă de responsabilitate față de viitorul Republicii Moldova și să identifice, în regim de urgență, un program de susținere și încadrare în cîmpul muncii a tinerilor. Să adopte decizii, similare țărilor europene, de acordare a creditelor pentru studii, cu rambursarea lor ulterioară, după angajarea  în cîmpul muncii. Să ofere tinerilor mai multă deschidere în procesul de inițiere a afacerilor. Tinerii din Republica Moldova  trebuie să găsească aici, acasă, valorile pe care le caută, instituţiile de care au nevoie pentru a-şi face studiile, locurile de muncă care ar putea să dea continuitate  visului lor de împlinire. Guvernarea trebuie să le ofere totul pentru ca ei să rămînă aici, în țara lor, în caz contrar Republica Moldova riscă să rămînă fără tineret, fara viitor.     Organizaţia de Tineret a PPRM

Tinerii PPRM au cerut aurotităților adevărul despre 7 aprilie.

Tinerii Partidului Popular din Republica Moldova, au organizat la 6 aprilie current un flash mob în scuarul europei, prin care au cerut adevărul despre evenimentele din 7 aprilie. Toate partidele politice care se află în prezent la guvernare, au promis adevărul despre acea zi, în care tinerii din această țară au fost umiliți și maltratați. Nici unul dintre acestea partide însă nu s-a ţinut de cuvînt, iar promisiunile au fost o simplă lozincă electorală. Nu au fost pedepsiți cei implicați în arestările tinerilor și nici organizatorii devastării clădirilor Parlamentului și Preșidenției. Astfel, Ian Lisnevschi, președintele Organizației de Tineret PPRM, în frunte cu întreaga echipă a Partidului Popular au făcut apel către toate partidele politice și către organele de drept din țară, ca acestea să facă lumină în dosarele de la 7 aprilie. Mai mulți tineri prezenți la aveniment, au declarat că la 7 aprilie s-au aflat și ei în stradă, dar au venit să protesteze pașnic, pentru un viitor mai bun în această țară, însă acei provocatori care au început devastările și din vina cărora tinerii au fost speriați și maltratați nu au fost pedepsiți nici pînă astăzi. De aceea ei își doresc ca acești oameni să răspundă în fața legii pentru ceea ce au făcut. Totodată, tinerii PPRM au mers într-un marș pînă la Președinție, unde au încleiat pe gardul care înconjoară instituția, fotografii cu imagini din acea zi, pentru a aminti tuturor trecătorilor, dar în primul rind autorităților, că acel eveniment nu trebuie dat uitării și întreaga țară așteaptă adevărul.

Tinerii PPRM din nou au cerut deputaților LIBERTATE PRESEI

Tinerii Partidului Popular din Republica Moldova, susținuți de un grup de tineri bloggeri, jurnaliști de la Radio, TV și portaluri web,  au ieșit din nou în fața Parlamentului Republicii Moldova cerînd deputaților LIBERTATE PRESEI. Echipați cu pancarde și megafoane, tinerii au cerut libertate presei și au scandat lozinci precum „Deputat, nu uita: presa liberă nu-i a ta” și „Libertate presei”. Protestatarii au adus și o halteră la care era atașat un lanț. Acesta lega „jurnalistul” sau presa de sol, simbolizând povara jurnaliștilor. Aceasta este a doua acțiune de acest fel, desfășurată de Organizația de Tineret PPRM, iar motivul de bază care i-a scos în stradă este îngrădirea accesului presei la ședințele plenare ale Parlamentului. Cei prezenți la eveniment și-au exprimat dezacordul față de faptul că odată cu renovarea clădiri legislativului, jurnaliștii sînt puși în situația cînd trebuie să urmărească ședințele dintr-o încăpere separată, un spațiu închis și bine controlat, și preiau imaginile video de pe un monitor. Prim-vicepreședintele Organizației de Tineret  PPRM, Maxim Brăila, a declarat că manifestarea de astăzi vine să spună deschis că actuala guvernare marginalizează populația. „Noi la moment nu putem avea informație echidistantă cu privire la tot ce se întâmplă în Parlamentul R. Moldova și nu suntem bine informați. Actuala guvernare a luptat pentru libertatea presei pe când era în opoziție, dar acum vedem că de fapt ei sunt aceiași dictatori, care lezează drepturile cetățenilor”, a spus Maxim Brăila. O tânără protestatară pe nume Mihaela susține că a venit la protest, pentru că își dorește o presă liberă, o democrație adevărată. „Pentru noi este foarte important acest lucru, pentru că vrem să știm adevărul, vrem să vedem ce se întâmplă în țara noastră, nu doar ce vor ei să ne arate. Nouă ne sunt lezate drepturile la libera informare”, a subliniat tânăra. Președintele Organizației de Studenți  PPRM, Igor Rascazov ne-a explicat că haltera legată de piciorul presei reprezintă presa în lucrul care-l fac de zi cu zi și anume de faptul că sunt marginalizați. „Pentru noi, tinerii, este foarte important ca presa să fie liberă”. Tinerii PPRM au menționat în cadrul acțiunii că presa din țara noastră trebuie să aibă dreptul să revină în sala de ședințe, trebuie să rămînă liberă și independentă, iar partidele democratice, care pretzind că au luptat  aprig pentru libertatea presei și pentru libertatea de exprimare nu trebuie să manifeste acțiuni de îngrădire. Ian Lisnevschi, Președintele Organizațiie de Tineret PPRM a declarat că prin această acțiune ei au demonstrat cum vede actuala putere libertatea presei: prin constrîngeri, în cușcă, în cătușe și cu indicații  pentru presă. Asta pentru că presa este ochii și urechile poporului. “Nu am uitat încă de dictatura comuniștilor, dar actuala guvernare folosește aceleași metode. În același timp mass-media nu a fost prea receptivă la acest protest, şi asta ne face să credem că  ar putea fi  controlată de către au construit cuşca din Parlşament. Dar chiar dacă va fi măcar un jurnalist liber, noi îi vom susţine opţiunea pentru libertate”, a subliniat Lisnevschi. Partidul Popular din Republica Moldova consideră că o asemenea atitudine a guvernării față de mass-media devine și mai periculoasă în contextul coraportului dintre libertatea presei și nivelul de democratizare a statului – un indice important pentru Republica Moldova în clasamentele internaționale la capitolul ”situația mass-media”,  care, pe parcursul anilor de guvernare democratică,  este în scădere cu trei poziții  și care este principalul criteriu conform căruia se  determină nivelul general de democratizare și dechidere a țării noastre. Organizația de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova insistă ca deputații din țara noastră să-i ofere presei acces liber la ședințele plenare ale legislativului, prin asta demonstrînd deschidere față de cetățenii Republicii Moldova și față de instituțiile europene, spre ale căror standarde tindem să ajungem. Foto de pe pagina facebook a ot pprm

Tinerii PPRM vă cheamă să apărăm LIBERTATEA PRESEI din Republica Moldova

Organizația de tineret a Partidului Popular din  Republica Moldova va desfășura vineri, 21 martie curent, un flash-mob prin care va cere deputaților LIBERTATE PRESEI. Sînt invitați toți cei care consideră că în Republica Moldova presa trebuie să rămînă liberă și să revină în sala de ședințe a Parlamentului.  Acțiune va avea loc în fața Parlamentului Republicii Moldova la ora 9.30
<