PPRM a colectat peste de 80 mii de semnături pentru alegerea Președintelui țării prin vot direct.

PPRM a colectat peste de 80 mii de semnături pentru alegerea Președintelui țării prin vot direct.

Criza politică din ultimii patru ani demonstrează că Moldova are nevoie de un lider național, independent și un real garant al Constituției. Țara are nevoie de un președinte ales de popor.  De aceea, Partidul Popular din Republica Moldova a lansat la 16 mai curent campania de colectare a semnăturilor pentru modificarea Constitutiei si alegerea Președintelui țării prin vot direct de către popor” Tu alegi Președintele țării.”


Pînă la moment în toate raioanele  țării, precum şi în sectoarele municipiului Chișinău au fost instalate corturi ale PPRM, au fost create echipe mobile, care au mers în peste 250 localități din țară, din ușă în ușă pentru a colecta semnături. Toți membrii PPRM s-au implicat activ în această campanie și au reușit să colecteze  semnături în toate raioanele şi în 738 de  localitati ale Republicii Moldova, localități în care PPRM are organizaţii primare. Totodată, Organizația de Tineret a partidului a mers din ușă în ușă în cartierele din capitala țării. Urmare a acestui efort, pînă la moment au fost colectate peste 80 mii semnături din întreaga țară.


Cetățenii Republicii Moldova au manifestat deschidere în discuţiile cu echipele PPRM semnînd cu hotărîre în listele întocmite de formațiune, pentru modificarea Constituției Republicii Moldova, astfel încît Președintele Țării să fie ales prin vot direct.


Alegerea Preşedintelui ţării de către întreg poporul este un important punct al programului  Partidului Popular. Prin această schimbare vrem să reparăm o greşeală pe care, clasa politică a comis-o conştient,  pentru a ieşi de sub controlul  cetăţenilor şi pentru a-şi supune lor, partidelor  de la guvernare, una dintre cele mai importante instituţii ale statului – Preşedinţia.


De cele mai multe ori, cetățenii care semneaza în listele PPRM, menționeaza  că aceasta este o inițiativă bună si necesară, care este foarte aşteptată de societate. Marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova își doresc un Președinte ales de ei și nu de partidele politice. Oamenii simpli au nevoie de un Președinte independent, care să garanteze dezvoltarea, bunăstarea şi viitorul ţării.


Partidul Popular din Republica Moldova, anunță continuarea campaniei de colectare a semnăturilor “Tu alegi președintele țării” și cheamă cetățenii Republicii Moldova sa se implice activ şi să semneze pentru modificarea Constituției, astfel încît Președintele țării să fie ales direct de popor și nu de clasa politică.


Caravana PPRM își va continua drumul prin țară, iar corturile PPRM vor fi prezente în fiecare raion si localităţi, pentru a da posibilitatea tuturor cetățenilor țării să-și exprime voința.


Nu fi indiferent!


 Să ne alegem singuri viitorul!

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<