Şcoala — la control: Liceul Teoretic „Traian”

Şcoala — la control: Liceul Teoretic „Traian”

La  data  de  19 septembrie , Organizația de Tineret a Partidului Popular din sectorul Ciocana  a  dat startul unui nou proiect comunitar  „Școala – la control!”  Proiectul prevede analizarea  instituțiilor de învățămînt cu  scopul  de a  scoate la  suprafață deficiențele, din punct de  vedere al dotărilor. 


Primul pe  lista de cercetare a fost  Liceul Teoretic „ Traian” din sectorul Botanica. Tinerii PPRM au analizat terenul sportiv,  încercând să joace un meci de  volei şi fotbal. Din cauza suprafaței  acoperită cu asfalt, improprie desfășurării adecvate a orelor de educație fizică, meciul de  volei şi fotbal a eșuat.


Președintele  Organizației  de Tineret a PPRM, Ian Lisnevschi a încurajat acțiunea în cauză. 


„Mă bucur să văd că tinerii nu sunt indiferenţi  și reacționează singuri prin flash-mob-uri , proteste, diferite acțiuni  la problemele care îi afectează, atunci cînd Ministerul Tineretului și Sportului , Primaria, Ministerul Educației nu le soluționează, ba mai mult preferă să rămînă în umbră  .” , a conchis dumnealui.


Membrii OT PPRM  din sectorul Ciocana  s-au arătat foarte nemulțumiți de starea  lucrurilor  și sunt  fermi convinși că acest proiect trebuie  dus pînă la  capăt.


„Vom testa toate terenurile sportive a instituţiilor de învăţămînt atît din municipiul  Chișinău  cît și din republică. Suntem deschişi  şi  gata să venim în ajutor, dacă școlile se află într-o stare dezastruasă . Cu orice problemă de acest gen  ne găsiți  la numarul de telefon 022667327 sau pe site-ul www.pprm.md

   Răspunsurile  nu vor  întîrzia să apară! ”, a adăugat Lozovan Cristina, secretar OT PPRM din sectorul Ciocana.


Ion Gavriliuc — președintele  OT PPRM din sectorul Ciocana, a adăugat că se vor adresa la toate instanţele necesare pentru ca acest teren să fie modernizat. „ Dacă nu se va răspunde, vom protesta, vom boicota, până când aceasta problemă nu va fi soluționată. Multe dintre terenuri sportive din municipiul Chişinău sunt pline de denivelări sau gropi, au gardurile rupte, iar porţile de fotbal şi coşurile de baschet sunt ruginite. Din cauza unor accidentări suferite de elevi, unii directori au restricţionat accesul pe terenul de sport. Bine că Ministerul de Învăţământ ştie să cheltui sute mii de euro pe cămeri video, cătuşi, câni dresaţi, poliţie la examene de BAC. Iar un teren sportiv să-l facă nu pot. ”


În urma unui sondaj, de la începutul acestui an, aproximativ  800 de elevi din municipiul Chișinău au părăsit instituțiile de învățământ. În ultimii cinci ani, peste 5.500 de elevi au abandonat şcoala pentru a emigra împreună cu părinţii.


slt

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<