Ion Iavorschi: problema cea mai mare a locuitorilor din Florești este sărăcia

Ion Iavorschi: problema cea mai mare a locuitorilor din Florești este sărăcia

Ion Iavorschi, președintele Organizației Teritoriale Florești, a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Flor TV, că cea mai mare problemă a cetățenilor de la sate rămîne a fi sărăcia, care este un rezultat al lipsei locurilor de muncă, ceea ce rezultă că tinerii nu pot să-și întemeieze o familie și pleaca peste hotare, în căutarea unei vieți mai bune.


După cum a afirmat Ion Iavorschi, tinerii sînt dezamăgiți, deoarece ei își fac studiile dar nu au unde aplica cunoștințele obţinute, nu sînt angajaţi sau le sînt oferite salarii mizere.


Totodată ocupația principal a oamenilor de la sate este  doar agricultura, dar acest domeniu nu poate acoperi în totalitate nevoia de locuri de muncă. Dar chiar și aceeași agricultură, la noi rămîne a fi necompetitivă, deoarece nu există spaţii de păstrare și secţii  ambalare a producției, ceea ce rezultă un preț foarte mic la aceste produse. Statul este obliogat să susțină întreprinzătorii pentru a crea un lanț de producere, păstrare, ambalare și vindere. “Deşi anul current a fost  un an bun și bogat el s-a dovedit a fi mai rău pentru agricultori, deoarece roada este multă, dar foarte ieftină, preţurile cu care se operează pe piaţă fiind sub cel de cost al producţiei,” a spus Iavorschi.


În campanile electorale, vin toți politicienii și vorbesc foarte frumos, pînă în momentul în care își cîștigă fotoliul, după care cetățenii sînt uitați cu desăvîrșire.


Locuitorii orașului Florești se mai confruntă cu probleme cum ar fi drumurile care sînt într-o stare deplorabilă și nu sînt reparate, deoarece conducerea raionului este  preocupată de politică și nu de problemele cetățenilor.


Organizația Teritorială Florești a PPRM, activează pe teritoriul raionului din 22 iunie 2012, fiind o echipă puternică, cu oameni gospodari, care doresc să-și aducă aportul pentru dezvoltarea localităților, a raionului și a întregii țări.


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<