Declaraţia Organizaţiei de Tineret a PPRM

Declaraţia Organizaţiei de Tineret a PPRM

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova salută decizia structurilor europene de  abolire a regimului de vize cu Uniunea Europeană  din 28 aprilie curent și posibilitățile care ni le  oferă dreptul la libera circulație.


 Acest drept oferă tinerilor din Republică oportunități legale de a călători și de a face cunoștință cu adevăratele valori europene.  Tinerii Moldovei îşi pot însuşi în cel mai direct mod această împlinire a visurilor, aşa cum tot ei, tinerii, au fost cei care au  determinat clasa politică să meargă pe calea integrării fără a se abate de la acest parcurs. Faptul că după  28 aprilie curent vom putea să mergem liber în țările Uniunii Europene este rezultatul unei   munci de zi cu zi în  atingerea aspiraţiilor noastre  spre libertate, spre valorile universale şi spre realizarea noastră în plan profesional.


În acest cotext, OT a PPRM  cosideră necesar să exprime unele îngrijorări în legătură cu obținerea dreptului la libera circulație:


Pornind de la faptul că anume tinerii vor fi  categoria cea mai tentată să facă uz de acest  drept şi să plece din Republica Moldova fără a se mai întoarce;


Constatînd, că o asemenea evoluţie a lucrurilor  va avea  consecinţe extrem de periculoase atît pentru societatea noastră, cît şi pentru economia ţării


Apelăm către actuala guvernare, să dea dovadă de responsabilitate față de viitorul Republicii Moldova și să identifice, în regim de urgență, un program de susținere și încadrare în cîmpul muncii a tinerilor. Să adopte decizii, similare țărilor europene, de acordare a creditelor pentru studii, cu rambursarea lor ulterioară, după angajarea  în cîmpul muncii. Să ofere tinerilor mai multă deschidere în procesul de inițiere a afacerilor.


Tinerii din Republica Moldova  trebuie să găsească aici, acasă, valorile pe care le caută, instituţiile de care au nevoie pentru a-şi face studiile, locurile de muncă care ar putea să dea continuitate  visului lor de împlinire. Guvernarea trebuie să le ofere totul pentru ca ei să rămînă aici, în țara lor, în caz contrar Republica Moldova riscă să rămînă fără tineret, fara viitor.  


 


Organizaţia de Tineret a PPRM

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<