Declarația Partidului Popular din Republica Moldova

Declarația Partidului Popular din Republica Moldova

Zilele acestea, locuitorii orașului Chișinău, au avut parte de o nouă surpriză  din partea autorităților – majorarea de două ori a impozitului pe imobil. Pentru cetățenii, care locuiesc în apartamente modeste, achită facturi exagerate și care primesc un salariu sau o pensie sub valoarea necesităților unei vieți decente – în loc de majorarea salariului și pensiei – guvernarea le majorează impozitele.


PPRM califică și această decizie a guvernării ca una antipopulară și antisocială, care are la bază un singur scop  de a acoperi găurele imense din bugetul de stat și cele locale.


PPRM condamnă metodele aplicate de actuala guvernare, prin care, costurile eșecurilor guvernării sunt puse pe seama cetățenilor. Ceea ce  ne demonstrează o dată în plus că actuala guvernare doar a mimat grija față de cetățeni și de redresare a economiei țării noastre. Iar declarațiile triumfaliste despre succesele guvernării, care ascund  starea reală din viața social-economică,  urmăresc un singur scop de a se menține cu orice scop la putere.


PPRM  solicită actualei guvernări să se abțină de la adoptarea deciziilor antipopulare, care aduc cetățenii noștri sub limita sărăciei și să revadă măsurile adoptate în defavoarea celor care muncesc și achită impozitele acasă, contribuind  la formarea veniturilor bugetului public național.  În acest context,  considerăm necesar ți oportun, ca guvernarea, în mod obligatoriu, să consulte în prealabil societatea civilă, instituțiile vizate să apere drepturile cetățenilor, orice decizie cu impact direct asupra veniturilor cetățenilor și a calității vieții.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<