Conducerea PPRM la sfat cu poporul

Conducerea  PPRM la sfat cu poporul

În zilele de sîmbătă și duminica, 21 și 22 iunie curent, Liderul PPRM, Alexandru Oleinic și Prim-Vicepreședintele Valeriu Cosarciuc au avut întîlniri cu locuitorii din satele Iargara și Filipeni -  raionul Leova, Redi - Cereșnovăț și Racovăț -  raionul Soroca, Glingeni și Pruteni - raionul Fălești și satele  Gordinești și Pripiceni - raionul Rezina. În cadrul acestor întîlniri cu locuitorii din satele Republicii Moldova, liderii PPRM au ascultat problemele și nevoile oamenilor și au identificat căile de soluționare a acestor probleme.


 Alexandru Oleinic a remarcat că atît problemele abordate cît și căile de depășire a lor  sunt practic identice cu prevederile programului PPRM, realizarea căruia va aduce cetățenilor bunăstare și țării dezvoltare. Iar referitor la situația în care au ajuns cei care prelucrează pămîntul, liderul PPRM a menționat că este un rezultat al actualei guvernări – lipsa unui program concret și a unei guvernări capabile să scoată țara din impas, de a gestona și rezolva corect criza profundă în care ne aflăm timp de două decenii.


La rîndul lor, participanții la întîlniri au abordat un șir de chestiuni care necesită rezolvare urgentă, în caz contrar țara riscă să rămînă doar cu invalizi și bătrîni, fără vre-un viitor și  fără o independență reală. Printre problemele abordate, în primul rînd, s-a menționat despre lipsa locurilor de muncă, ignorarea  totală a problemelor producătorilor autohtoni, salariile și pensiile mizere, lipsirea  majorității cetățenilor de acces la medicină performantă și asigurată. Cu durere în suflet au vorbit despre problemele școlilor, lipsa de perspectivă pentru satele unde aceste școli, conform unui plan al actualei guvernări, s-au închis sau sînt pe cale de dispariție.


Un subiect aparte l-a constituit problemele cu care se confruntă fermierii, deținătorii de terenuri agricole, micii producători de la sate.


În discursurile sale, Alexandru Oleinic și Valeriu Cosarciuc au vorbit despre  poziția partidului privind  protejarea și susținerea producătorilor agricoli, multiplele inițiative înaintate de PPRM în adresa guvernării.


Un subiect aparte l-a constituit informarea celor prezenți despre proiectul promovat de partid întru ajutorarea fermierilor pentru inițierea afacerilor, proiect ce dă acum roade, zeci de cetățeni fiind pînă în prezent ajutați.


La final toți participanții la aceste întruniri au concluzionat că pentru rezolvarea acestor probleme stringente este nevoie de o nouă abordare, de o alternativă actualei guvernări, de oameni gospodari și pregătiți să construiască O Nouă Moldovă.


Președintele PPRM, Alexandru Oleinic a dat asigurări că formațiunea pe care o conduce are potențialul necesar pentru a schimba lucrurile spre bine. Pentru a realiza acest deziderat trebuie să ne unim eforturile și să participăm la realizarea Programului Pentru o nouă Moldovă.


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<