Alexandru Oleinic: Semnarea Acordului de Asociere RM-UE a dat startul modernizării europene a Republicii Moldova

Alexandru Oleinic: Semnarea Acordului de Asociere RM-UE a dat startul modernizării europene a Republicii Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova salută semnarea Acordului de Asociere RM-UE - acord, care a dat startul procesului de transformare a țării noastre într-un stat european - și felicită cetățenii Republicii Moldova cu prilejul acestei victorii importante în lupta pentru democratizarea statului nostru.


PPRM, prin acțiunile și Programul său, se angajează să contribuie la  prosperarea ţării şi la creşterea economică, pledînd  pentru respectarea cu strictețe a voinței  cetățenilor privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Totodată, este foarte important ca alianța de guvernare și îndeosebi Guvernul, să conștientizeze, că perioada post-semnare a Acordului de Asociere va constitui un examen însemnat pentru instituțiile statului, în responsabilitatea cărora este pusă realizarea Planului de acțiuni privind implementarea prevederilor Acordului si promovarea eficientă a reformelor în toate domeniile. Cetățenii au obosit să audă promisiuni și lozinci electorale. Cetățenii sînt în așteaptarea  justiției independente şi transparente, înlăturării constrîngerilor  în mediul de afaceri, eliminării corupției şi a economiei tenebre, creării unui  climat investițional favorabil şi atractiv, consolidării creşterii economice, în aşteptarea  unei guvernări transparente şi eficiente. Realizarea cu succes a acestor prevederi va depinde în modul cel mai direct de voința politică și de capacitățile profesionale ale  viitoarelor guvernări.  Numai prin realizarea eficientă a reformelor RM  se va apropia  de standardele europene de viață.


PPRM își asumă angajamentul de a monitoriza cu atenție respectarea angajamentelor asumate de către Guvern în fața poporului, întru respectarea prevederilor Acordului.


În acelaşi timp, PPRM solicită actualei guvernări, să dea dovadă de responsabilitate și respect față de acei cetățeni ale căror  opțiuni sînt altele decît  doleanţa de integrare europeană. În acest context, guvernarea este obligată să mențină relații de bună-vecinătate și prietenie cu țările vecine și țările partenere ale statului nostru. 


Semnarea Acordului de Asociere care a avut loc astăzi reprezintă angajamentul RM pentru începutul drumului european al țării. Guvernarea din Republica Moldova trebuie să conștientizeze, că a venit  timpul de a trece de la declarații la fapte concrete şi  la realizarea măsurilor conform cărora cetățenii țării noastre vor trai într-un stat cu o democrație veritabilă, cu o economie dezvoltată, într-un stat modern şi civilizat.


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<