Membrii echipei PPRM la întîlniri de lucru în satele Republicii Moldova

Membrii echipei PPRM la întîlniri de lucru în satele Republicii Moldova

Duminică, 29 iunie curent, Liderul PPRM, Alexandru Oleinic, Prim-Vicepreședintele Valeriu Cosarciuc și membrii Biroului Permanent ai formațiunii, s-au deplasat în vizite de lucru în raioanele  Edineț și Ialoveni, unde au discutat cu oamenii din localitățile  Rotunda, Hincăuți, Fetești, Lopatnic, Zăbriceni, Brînzeni, Parcova, Cupcini și Costești. În cadrul acestor întîlniri cu locuitorii din satele Republicii Moldova, membrii echipei PPRM au avut ca scop să asculte problemele și nevoile oamenilor și să identifice împreună căile de soluționare a acestora.


Participanții la întîlniri au abordat un șir de probleme care necesită rezolvare urgentă și care sînt valabile pentru toate localitățile din țară.


Un subiect aparte în satul Parcova l-a constituit problemele cu care se confruntă fermierii, deținătorii de terenuri agricole, micii producători de la sate.


În acest context, Mihai Camerzan, membrul Biroului Permanent PPRM a vorbit despre proiectul promovat de partid întru ajutorarea fermierilor pentru inițierea afacerilor, proiect ce dă acum roade, zeci de cetățeni fiind pînă în prezent ajutați.


În alte localității, cetățenii au specificat că au pierdut încrederea în primul rînd în guvernarea de astăzi și în general în toate partidele politice, care dau promisiuni multe înainte de alegeri, iar starea de lucruri în țara noastră rămîne tot neschimbată. Președintele PPRM, Alexandru Oleinic a dat asigurări că formațiunea pe care o conduce are potențialul necesar pentru a schimba lucrurile spre bine. Pentru a realiza acest deziderat însă, trebuie să ne unim eforturile și să  muncim împreună pentru viitorul țării. Prin acțiuni concrete, formațiunea se identifică cu o echipă căreia îi pasă de cetățeni acum, cînd aceștia au nevoie de ajutor.


Totodată, în cadrul întîlnirilor s-a discutat și despre problemele tinerilor, mai ales problemele cu care se confruntă tinerii de la sate, unde nu există o perspectivă clară pentru ei. Ian Lisnevschi, Președintele Organizațiie de Tineret PPRM a încurajat tinerii cu care s-a întîlnit să nu-și piardă speranța și încrederea. Viitorul aparține generației tinere și de aceea în primul rînd tinerii trebuie să depună toate eforturile pentru a schimba situația și pentru a mobiliza ceilalți cetățeni ai țării.


Tot în contextul problemelor abordate, Alexandru Luncari, Secretarul General al Partidului Popular a dat încredere oamenilor că echipa PPRM își va respecta programul Pentru o nouă Moldovă, realizarea căruia va aduce cetățenilor bunăstare și țării dezvoltare. 


În majoritatea localităților oamenii au menționat ca problemă lipsa locurilor de muncă, ignorarea  totală a problemelor producătorilor autohtoni, salariile și pensiile mizere, lipsirea  majorității cetățenilor de acces la medicină performantă și asigurată. În acest context, în satul Brînzeni, locuitorii sînt foarte nemulțumiți și îngrijorați de cele peste  100 de cazuri de tuberculoză apărute în localitate în ultimul an, situație asupră căreia nu se atrage nici o atenție din partea autorităților vizate. Rămîn în continuare actuale problemele școlilor, lipsa de perspectivă pentru satele unde aceste școli, conform unui plan al actualei guvernări, s-au închis sau sînt pe cale de dispariție.


Referitor la situația în care au ajuns oamenii de la sate, Valeriu Cosarciuc, Prime-Vicepreședintele PPRM a menționat că este un rezultat al actualei guvernări – lipsa unui program concret și a unei guvernări capabile să scoată țara din impas, de a gestona și rezolva corect criza profundă în care ne aflăm timp de două decenii.


La final toți participanții la aceste întruniri au concluzionat că pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetățenilor este nevoie de o nouă abordare, de o alternativă actualei guvernări, de oameni gospodari și pregătiți să construiască O Nouă Moldovă.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<