Ratificarea Acordului de Asociere RM-UE de către Parlament – începutul transformării Republicii Moldova într-o Nouă Moldovă.

Ratificarea Acordului de Asociere RM-UE de către Parlament – începutul transformării Republicii Moldova într-o Nouă Moldovă.

PPRM  salută decizia Republicii Moldova pentru continuarea parcursului european al țării noastre și constată că ratificarea Acordului de Asociere RM-UE este un prim pas spre consolidarea  clasei politice în favoarea opțiunii europene a cetățenilor Republicii Moldova. În contextul acestui moment crucial pentru viitorul nostru trebuie să luăm în calcul eforturile tuturor guvernărilor anterioare, de la 1994 pînă în prezent,  care au contribuit și au realizat mișcarea Republicii Moldova pe cale integrării europene.


PPRM este ferm convins  că actuala guvernare va da dovadă de responsabilitate, și în continuare, și va demara implementarea măsurilor imediate și necesare pentru avansarea continuă a țării noastre în atingerea standardelor de țară-candidat al Uniunii Europene. În scopul  atingerii acestui calificativ, mai întîi de toate, Republica Moldova trebuie să devină un stat capabil să garanteze funcționarea democrației, supremația legii și drepturile cetățenilor, ceea ce însemnă – o țară care respectă cu strictețe principiul separării puterilor în stat, fără corupție și cu o justiție corectă. În al doilea rînd, să construiască o economie de piață dezvoltată, ceea ce însemnă un mediu de afaceri accesibil și fără intervenții abuzive din partea statului, un climat investițional atractiv și întreprinderi capabile să producă mărfuri competitive. Pentru a continua să avansăm pe calea  modernizarii țării  trebuie să implementăm standardele europene de viață pentru cetățenii Republicii Moldova, ceea ce înseamnă – locuri de muncă, salarii și pensii corespunzătoare unui nivel de viață european, educație și servicii de sănătate de calitate, drumuri europene și impozite moderate. Obiectivele nominalizate sunt parte componentă a măsurilor asumate spre realizare de către țara noastră la momentul semnării Acordului de Asociere RM-UE:


PPRM își reiterează angajamentul său de europenizare și modernizare a Republicii Moldova și solicită actualei guvernări să dea dovadă de responsabilitate și să nu admită careva derapări de la cursul european al țării noastre, să realizeze cu responsabilitate angajamentele asumate conform Acordului de Asociere.     

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<