Echipa PPRM la întîlniri cu cetățenii Republicii Moldova

Echipa PPRM la întîlniri cu cetățenii Republicii Moldova

Mai mulți membri ai echipei PPRM împreună cu Alexandru Oleinic, Președintele formațiunii și Valeriu Cosarciuc, Prim – Vicepreședintele, s-au întîlnit cu cetățeni din mai multe localități a raioanelor Dondușeni și Călărași. Scopul primordial al acestor întîlniri a fost identificarea problemelor cu care se confruntă cetățenii și a căilor de soluționare a acestor probleme.


Locuitorii satelor Țaul și Cernoleuca, raionul Dondușeni, au specificat în primul rînd că au pierdut încrederea în forțele democratice și așteaptă o alternativă pentru viitoarele alegeri, așteaptă o schimbare reală, pe care să o poată simți fiecare locuitor al țării. Președintele PPRM, Alexandru Oleinic a dat asigurări că echipa pe care o conduce are potențialul necesar pentru a schimba lucrurile spre bine. Formațiunea se identifică prin acțiunile concrete pe care le realizează cu succes și prn echipa căreia îi pasă de cetățeni acum, cînd aceștia au nevoie de ajutor. Fiind abordată și problema tinerilor din localitățile rurale, pentru care nu există o perspectivă clară, Alexandru Oleinic a încurajat tinerii să nu-și piardă speranța și încrederea. Viitorul aparține generației tinere și de aceea în primul rînd tinerii trebuie să depună toate eforturile pentru a schimba situația și pentru a mobiliza ceilalți cetățeni ai țării.


În alte localități, așa cum ar fi: Sudarca, Baraboi și Corbu, același raion, au abordat problemele cu care se confruntă fermierii, deținătorii de terenuri agricole, micii producători de la sate.


În acest context, Valeriu Cosarciuc, Prim-Vicepreședintele  PPRM a vorbit despre proiectul promovat de partid întru ajutorarea fermierilor pentru inițierea afacerilor, proiect ce dă acum roade, zeci de cetățeni fiind pînă în prezent ajutați.


Membrii și simpatizanții PPRM, care au venit la întîlniri în orașul Dondușeni, au menționat mai multe propuneri din programul formațiunii, care sînt foarte necesare, dar și destul de reale.


În acest context, Alexandru Luncari, Secretarul General al Partidului Popular a dat încredere oamenilor că echipa PPRM își va respecta programul Pentru o nouă Moldovă, realizarea căruia va aduce cetățenilor bunăstare și țării dezvoltare. 


În localitățile Călărași, Buda, Volcineț și Vărzărești, din raionul Călărași, oamenii au menționat aceleași probleme care rămîn neschimbate de ani buni de zile: lipsa locurilor de muncă, problemele cu care se confruntă agricultorii, salariile și pensiile mizere, lipsa accesului la medicină calitativă și asigurată, iar acum și mai nou – lipsa accesului la învățămînt în satul natal din cauza închiderii școlilor. În multe localități, cetățenii au apreciat multiplele proiecte sociale promovate de PPRM, cum ar fi proiectul De la gospodari pentru gospodari, Sîntem alături de voi, etc.


Referitor la situația în care au ajuns oamenii de la sate, Mihai Camerzan, membrul Biroului Premanent PPRM a menționat că este un rezultat al incapacității guvernării de a scoate țara din impas, de a gestona și rezolva corect criza profundă în care ne aflăm timp de două decenii.


La final toți participanții la aceste întruniri au concluzionat că pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetățenilor este nevoie de o nouă abordare, de o alternativă actualei guvernări, de oameni gospodari și pregătiți să construiască O Nouă Moldovă.


2014-07-06-0620


20140706_141954

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<