PPRM: "Sîntem aici ca să curățăm țara de uscături și de dăunători! Să-i măturăm de la putere!"

PPRM:

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM), prin Organizația Fermierilor, a organizat azi, începînd cu ora 12, un protest mai puțin obișnuit la adresa guvernanților pentru modul cum au gestionat pînă acum criza declanșată de embargourilor rusești asupra produselor agricole moldovenești.


Participanții la protest au răsturnat în fața Guvernului lăzi de mere înghețate sub care i-au "îngropat" pe cîțiva politicieni printre care Vladimir Voronin, Vlad Filat și Marian Lupu desenați pe niște matrioshki.


La protestul care s-a desfășurat în fața clădirii Guvernului au participat cîteva zeci de fermieri liderii PPRM, domnul Alexandru Oleinic (președinte) și domnul Valeriu Cosarciuc (prim-vicepreședinte) precum și Vasile Mârzenco, Directorul Executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova.


"Sîntem aici ca să curățăm țara de uscături și de dăunători! Nu vom sta cu mîna întinsă ci o vom face pumn ca să fie o adevărată putere. Birocrația îi sufocă pe producători. Subvenții nu există. Fructele și legumele noastre îngheață pe copaci și pe cîmp. Agricultorii noștri, fermierii, producătorii noștri dacă nu sînt ajutați dispar. Și dacă dispar ei, dispare satul moldovenesc. Și dacă moare satul moldovenesc moare și statul nostru." a declarat președintele PPRM, Alexandru Oleinic, în fața protestarilor.


Particpanții la mitingul din fața Guvernului au purtat pancarte cu lozinci ca: "Vă rugăm să ne scuzați… Nu producem cît furați", "Mințiți de-ngheață merele!" sau "Ne vrem țara înapoi!"


"Guvernanții au promis compensații pentru pierderile suferite de producătorii agricoli în urma embargoului rusesc dar marea majoritate a fermierilor nu au primit nimic. Au organizat și tot felul de licitații la care cei mai mulți dintre fermieri nici nu au putut să participe. Iar merele au înghețat in copac. Iată-le aici. Le-am adus aici în fața guvernului ca să le vadă și ei. Poate nu au aflat că au înghețat merele pe copaci.


După estimările noastre la primul îngheț din această toamnă au înghețat pe copaci mai mult de 50 de mii de tone pentru că oamenii n-au mai avut ce să facă cu ele, n-au mai avut unde să le vîndă. Suma promisă de guvern pentru compensare, de 60 de milioane ar fi ajuns oricum doar pentru o mică parte din pierderi, cand pierderile se ridica la 400 de milioane." a declarat în fața celor prezenți la protest, Valeriu Cosarciuc, Prim Vice-Președintele PPRM. "Să măturăm țara de hoți și bandiți! Să-i măturăm de la putere!" a încheiat domnul Cosarciuc.


"Noi am cerut primului ministru să vină cu modificări la Legea bugetului pentru a mări acest fond pentru compensații. Acest lucru nu s-a întîmplat." a mai spus domnul Valeriu Cosarciuc.


Liderii PPRM au anunțat că partidul Mărului va mai organiza în perioada următoare proteste de acest fel.


IMG_0741IMG_0747IMG_0765IMG_0795IMG_0819IMG_0833IMG_0845IMG_0863IMG_0903IMG_0954


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<