Viitoarea guvernare a Moldovei este obligată să urmeze vectorul european pentru care a optat electoratul

Viitoarea guvernare a Moldovei este obligată să urmeze vectorul european pentru care a optat electoratul

Partidul Popular din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu tergiversarea negocierilor privind crearea alianței de guvernare. Cu atât mai gravă este situația cu cât nu au fost adoptate documente cardinale, bugetele pentru anul 2015, politica bugetar fiscală pentru acest an, ce crează multă incertitudine atât în economie, cât și mediul de afaceri. Pe agendă se află multe chestiuni legate de implementarea Acordului de asociere și respectiv a Acoprdului de liber schimb, a căror amânare ar aduce prejudicii parcursului european și a sprijinului acordat de către instituțiile financiare europene și internaționale.  Republica Moldova se află acum, mai mult ca niciodată, în pragul unei schimbări a vectorului politic al țării.


În condițiile create, PPRM solicită formațiunilor politice parlamentare să găsească o soluție în beneficiul țării, să păstreze vectorul pro-european al Republicii Moldova în ce componență nu ar crea alianța de guvernare, declarată sau nedeclarată.


Schimbarea vectorului pro/european în acest moment ar transforma catastrofa morală în care a ajuns guvernarea în una economică, în care va ajunge inevitabil Republica Moldova.


Ultimele alegeri parlamentare au fost o confruntare între mișcările pro-europene și cele pro-euroasiatice. Populația a creditat cu votul său partidele pro-europene, susținând astfel vectorul european. În aceste condiții, orice schimbare bruscă a vectorului va înclina balanța ireversibil. Fapt care va afecta viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova.


 PPRM va organiza un breafing în una din zilele următoare exprimînd opinia partidului privind prioritățile Republicii Moldova pe termen scurt, mediu și lung.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<