Declaraţia Partidului Popular din Moldova: ”Întoarceţi miliardele poporului!”

Declaraţia Partidului Popular din Moldova:                                         ”Întoarceţi miliardele poporului!”

PPRM  a monitorizat şi s-a expus permanent asupra situaţiilor de la unica bancă de stat - Banca de Economii – banca poporului, care a fost jefuită şi adusă în prag de faliment cu implicarea directă a  partidelor  aflate la guvernare. Şi atunci, şi astăzi, constatăm că sub masca guvernării pro-europene se ascunde o guvernare antistatală şi anticetăţean.


PPRM condamnă modalitatea în care partidele din noua-veche guvernare au examinat şi au decis asupra situaţiei de la Banca de Economii, Banca Socială si Unibank - constituirea comisiei parlamentare de anchetă, audierile care au culminat cu demiterea unor conducători incomozi, fără a identifica adevăratele persoane vinovate de această crimă împotriva statului şi a cetăţenilor săi.


PPRM constată că deturnările de miliarde din sistemul bancar şi dezastrul de pe  piaţa valutară s-au produs prin implicarea directă a instituţiilor statului şi în toiul campaniei electorale parlamentare, sub falsa arborare a drapelelor integrării eupopene şi pe fundalul programelor electorale prin care se promitea o guvernare cu grijă faţă de popor, de combaterea corupţiei, despre reformele care ne vor schimba viaţa spre bine  şi care vor construi un stat de drept.


Totodată, partidele aflate la guvernare ascund adevărata  stare de lucruri din  sistemul bancar, din economie şi  din societate şi vin doar cu declaraţii triumfaliste pentru a cîştiga din nou încrederea electoratului. Nici o instituţie din stat, abilitată cu responsabilităţi în domeniu, nu estimează la justa valoare impactul crizei din sistemul bancar asupra cetăţeanului. Nici o personă cu funcţii înalte în stat nu a solicitat şi nu a propus realizarea unor măsuri anticriză care să diminueze impactul acestei crize asupra cetăţenilor. În concluzie, unicii care vor fi obligaţi să achite consecinţele “jafului secolului”, vor fi cetăţenii, cei care muncesc şi achită impozitele.


Odată cu devalorizarea monedei naţionale  cresc tarifele la resursele energetice, cresc preţurile  la mărfuri şi servicii, se devalorizează pensiile şi salariile şi aşa mizere ale bugetarilor şi care  nu acoperă nici în jumătate costurile vieţii. Cetăţeanul trebuie să conştientizeze, că s-au furat  nu pur şi simplu banii statului sau ai unei bănci. S-au furat banii bătrînilor noştri, bursele studenţilor,  salariile pedagogilor şi medicilor, banii tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Anume din aceste motive fiecare cetăţean, toţi agenţii economici, întreaga economie naţională – toţi vor fi impuşi să suporte consecinţele acestui ”jaf al secolului”.


Din păcate nici o comisie de anchetă nu va vorbi despre aceste realităţi, iar la şedinţele declarate închise se vor pune la cale alte şi alte nelegiuiri.


Partidul Popular din Republica Moldova  condamnă  cu hotărîre neruşinarea cu care  actuala guvernare distruge statul  şi îi  obligă la sărăcie pe cetăţeni, distruge economia şi  substituie parcursul european al ţării cu plasarea  Moldovei  într-o zonă de haos general.


PPRM insistă în continuare pentru o mobilizare responsabilă a societăţii în vederea impunerii interesului naţional şi de a obliga guvernarea și conducerea statului să respecte  voinţa POPORULUI.


Partidul Popular cere instituţiilor statului, Preşedintelui ţării, partenerilor de dezvoltare şi comuntăţii europene să influenţeze prin instrumentele pe care le deţin, situația creată în țară în vederea repunerii  procesului decizional  din Republica Moldova în cadru legalitații.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh