Alexandru OLEINIC: Guvernarea care ne divizează și ne dezbina ţara trebuie să plece în istorie

Alexandru OLEINIC: Guvernarea care ne divizează și ne dezbina  ţara trebuie să plece în istorie

 

În ultima perioadă de timp, volens-nolens sîntem martorii diferitelor manifestații de amploare sub lozinca Marii Adunări Naționale. Dacă e să revenim la evenimentul Marii Adunări Naționale din august 1991, la care au participat sute de mii de cetățeni, trebuie să recunoaștem că a fost cea mai pronunțată expresie a revoltei populare împotriva guvernării, care s-a soldat cu schimbarea regimului și a guvernării. Și astăzi, cetățenii Republicii Moldova care au crezut și au votat partidele din actuala guvernare și care mai continuă să creadă în schimbarea lucrurilor spre bine, care au ajuns la limita răbdării, au început să-și manifeste nemulțumirea față de acțiunile guvernanților.
Adevărul este că cetățenii țării noastre nu mai doresc să tolereze starea de haos total din Republica Moldova – lipsa unei majorități parlamentare pro-europene, lipsa unui guvern profesionist și responsabil, corupție și dezmăț în sistemul judecătoresc, lipsă de grijă față de cetățeni, salarii mizerabile și prețuri fabuloase. Revolta populară este în creștere pe fundalul fărădelegilor pe care actuala guvernare continuă să le comită – nesoluționarea problemei legată de Banca de Economii, lipsa de reforme, nesemnarea unui acord cu Fondul Monetar Internațional, blocarea finanțării externe pentru Republica Moldova. Poporul a ajuns la limita răbdării. Iar lipsa de responsabilitate și cinismul guvernanților pot să aducă Republica Moldova în pragul unor noi alegeri parlamentare, alegeri anticipate. Dacă se va face acest pas – Republica Moldova și cetățenii ei vom fi aruncați din nou în haos politic, economic și financiar.
Partidul Popular este ferm convins că Republica Moldova merită un viitor european cu o nouă clasă politică care manifestă responsabilitate și respect față de cetățenii săi.
 

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<