Alexandru Oleinic: Demisia Guvernatorului BNM – o nouă crimă împotriva poporului și statului Republica Moldova

Alexandru Oleinic: Demisia Guvernatorului BNM – o nouă crimă împotriva poporului și statului  Republica Moldova

 

Anunțul despre demisia Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei și al Vice – Guvernatorului, făcut tocmai în ajunul venirii  misiunii Fondului Monetar Internațional, care urma să înceapă negocierile asupra unui nou program cu FMI, nu poate fi calificată altfel decît  batjocora guvernării față de cetățeni și faţă de viitorul țării noastre.
Noua-veche Alianță de guvernare în loc să asigure stabilitate politică, economică și socială, prin acțiunile și declarațiile sale, continuă să amplifice nemulțumirea și revolta în societate. Ultimele declarații ale Prim Ministrului privind creșterea cursului de schimb al valutei străine față de leul moldovenesc, costul noului contract cu compania Krol pentru continuarea investigațiilor miliardului furat și privind demisia Guvernatorului BNM   sînt dovada lipsei de responsabilitate și de unitate a echipei de guvernare.
Se creează impresia, că guvernarea, în mod intenționat, provoacă revolta populară pentru a deplasa accentele de la situația dezastruoasă din economia națională şi din sistemul financiar-bancar – devalorizarea totală a veniturilor populației și lipsa de dezvoltare economică din cauza ratei înalte la creditele bancare. În plus, blocarea intenționată a negocierilor cu Fondul Monetar Internațional în vederea semnării unui nou Program, fapt care va bloca alocarea mijloacelor financiare din exterior pentru dezvoltarea Republicii Moldova, - este dovada minciunii și neseriozității actualei guvernări.
Societatea a ajuns la limita răbdării, de aceea UNICA SOLUŢIE PENTRU REFACEREA CREDIBILITĂȚII guvernării democratice și pro-europene este să întoarceți miliardul furat poporului. Încetați să manipulați opinia publică cu investigații suplimentare pentru a stabili vinovații. Procurorul General și șeful CNA îi cunosc pe cei vinovați. Rămîne doar să întoarceți miliardul înapoi!

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<