A avut loc Conferința Organizației Teritoriale Glodeni a PPRM

A avut loc  Conferința Organizației Teritoriale Glodeni a  PPRM

 Conform hotărîrii Consiliului Politic Național PPRM , Organizațiile Teritoriale ale formațiunii au început desfășurarea Conferințelor locale. Agenda întruniruilor teritoriale este, în linii mari, una comună, avînd drept angajament înfăptuirea unei analize  detaliate a anului 2017, o evaluare obiectivă a activităţii  structurilor politice în perioada de referinţă şi formularea sarcinilor pe perioada pregătirii de Congresul Partidului Popular.

 

Acum cîteva zile  s-a întrunit în şedinţă organizaţia teritorială Glodeni.

 

Delegații la Conferința din Nordul Republicii s-au dedat unor discuţii aprinse vis-à-vis de problemele cu care se confruntă cetăţenii în mediul rural, dar şi la scara întregii ţări. Raportul de bază a fost prezentat de doamna Eugenia Pleşcanu, preşedinte interimar al organizaţiei,  care a insistat să scoată în evidenţă majoritatea problemelor pentru care, deocamdată,  instituţiile responsabile nu au găsit soluţii reale.

                “Actualmete, satele  Moldovei sînt practic pustii, a  spus doamna Pleşcanu. Acest fenomen are la bază mai mulţi factori, inclusiv politicile prin care autorităţile dezavantajează satul şi oamenii de la ţară, repartizarea fondurilor pe criterii politice, accesul redus al populaţiei la serviciile medicale şi de asistenţă socială, rolului de cenuşăreasă care i se atribuie educaţiei,  calitatea proastă a drumurilor.”

                În aceeaşi ordine de idei, preşedintele interimar al organizaţiei a atras atenţia asupra faptului că, deşi agricultura este, de cele mai multe otri, singurul domeniu pe care se poate hrăni omul de la ţară, formele de gospodărire practicate în prezent îi avantajează mai mult  pe liderii locali şi mai puţin pe proprietarii reali ai terenurilor agricole.”

                Mai mulţi vorbitori au indicat asupra lipsei de informaţie despre reforma pensiei, asupra regionalizării anunţate de guvernare, fără ca localităţile să fie pregătite de aceste schimbări.

                Cei prezenţi la conferinşă  nu s-au limitat  doar la identificarea problemelor, ci  au formulat şi un şir de propuneri, iar acestea din urmă se vor regăsi în Programul Partidului şi în Programul de Guvernare care urmează a fi adoptate la Congersul formaţiunii.

                Conferinţa teritorială Glodeni a ales şase  membri care vor avea calitatea de delegaţi la Congresul echipei Mărului.        

 

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh