Deputatul independent Alexandru OLEINIC anunță TOTALURILE anului 2019 și care sunt AȘTEPTĂRILE în 2020

Deputatul independent Alexandru OLEINIC anunță TOTALURILE anului 2019 și care sunt AȘTEPTĂRILE în 2020

 Deputatul independent, Alexandru Oleinic, este noul protagonist al proiectului TRIBUNA, preluat de Oleinic.md – „Totaluri 2019 – Așteptări 2020”. Astfel, el a făcut totalurile anului 2019, dar și a dezvăluit care sunt planurile pentru noul an.

 

„Anul 2019, în plan politic, poate fi caracterizat drept un an al celor mai grave eșecuri în politica moldovenească. După scrutinul din februarie curent, în loc de o coaliție parlamentară pro-europeană, am fost martorii unei coaliții parlamentare de deoffșorizare și dezoligarhizare  a clasei politice și de scoatere a instituțiilor statului din captivitate. Ceea ce s-a reușit – demiterea/numirea procurorului general și altor procurori, ridicarea imunității mai multor deputați și căderea coaliției parlamentare prin demiterea Guvernului Sandu –  a provocat și mai multă incertitudine în societate.  Viteza cu care s-a numit  noul Executiv, propus doar de un singur partid, denotă faptul instalării unei guvernării totalmente controlate de Partidul Socialiștilor. Potrivit logicei, ar trebui să ne așteptăm la stabilitate și dezvoltare, doar că nu este clară direcția în care ne vom mișcă? Acest mare semn de întrebare îi frământă și pe cetățenii care au susținut ideea europenizării Republicii Moldova de la independență încoace. În contextul în care și anul 2020 este unul al scrutinului prezidențial, vreau să cred că cetățenii vor reuși, de data aceasta, să-și impună prin vot voința poporului de a alege un președinte care să-i reprezinte și să le garanteze drepturile constituționale…”, a precizat deputatul.

Referindu-se la cum a fost anul din punct de vedere personal și care sunt realizările sale, Alexandru Oleinic a spus: „În plan politic, anul 2019 a fost unul al afirmării și realizărilor. În calitate de președinte al Partidului Popular din Republica Moldova, am pledat și am susținut modificarea sistemului electoral prin trecerea de la cel proporțional la cel mixt… Succesul la scrutinul parlamentar din februarie 2019 este dovada  încrederii cetățenilor în omul concret. În context, voi munci și promova în continuare inițiative care vor contribui la dezvoltarea localităților din circumscripția  nr. 47, la democratizarea și creșterea Republicii Moldova, la bunăstarea fiecărui cetățean. Sub aspect personal, anul 2019 mi-a adus și multe bucurii – am reușit să realizez sau să inițiez unele proiecte în domeniile care-mi sunt aproape sufletește, creând atât noi locuri de muncă, cât și condiții mai bune de viață pentru cetățeni. M-am bucurat de posibilitatea de a fi mai mult timp cu familia, în special cu nepoțica mea, care cu an ce trece devine tot mai interesantă, în special ca interlocutor – primești o avalanșă de întrebări la care nu reușești să răspunzi))”.

În context, deputatul a dezvăluit care sunt planurile pentru anul 2020. „Așteptările pentru 2020 sunt mari. Mai întâi, vreau să cred că acei care guvernează Republica Moldova se vor întoarce cu fața la cetățeni și țară, demonstrând prin fapte concrete că sunt pentru o MOLDOVĂ  europeană și dezvoltată sub toate aspectele. Sunt ferm convins că lupta politică la toate nivelele  trebuie DOAR să contribuie la prosperarea și bunăstarea țării și nu viceversa… Lucrurile bune trebuie continuate, iar cele care merg prost trebuie corectate. Aici mă refer la necesitatea adoptării unui program de refacere și dezvoltare a Republicii Moldova care va aduce investiții masive în toate domeniile, la o politică fiscală previzibilă în timp, la politici de susținere socială a celor care necesită ajutor din partea statului. Doar prin crearea condițiilor pentru studii, pentru muncă și pentru o viață decentă, vom reuși să stopăm exodul masiv din țară și să readucem încrederea cetățenilor în clasa politică, într-o viață mai bună acasă, în Republica Moldova. Eu cred în Republica Moldova!”, a conchis Oleinic.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<