Declaraţia Partidului Popular din Republica Moldova în legătură cu devastarea sediului organizaţiei teritoriale Floreşti

                             Declaraţia Partidului Popular din Republica Moldova în legătură cu devastarea sediului organizaţiei teritoriale Floreşti
În seara zilei de 20 martie, în mod barbar a fost devastat şi vandalizat sediul Organizaţiei Teritoriale a Partidului  Popular din r-nul Floreşti .

Persoane necunoscute au pătruns în încăpere distrugînd documentele şi simbolurile  partidului , mobilierul. Au fost sustrase  de asemenea şi bunuri materiale .

În legătură cu acest act de vandalism, facem apel către Procuratura Generală, SIS, Ministerul Afacerilor Interne,  să fie întrepinse măsurile de rigoare pentru investigarea şi elucidarea acestui caz ieşit din comun, pentru identificare şi pedepsirea  vinovaţilor.

Indiferent de scopurile urmate de  infractori, considerăm acest act ca un atac asupra dreptului cetăţenilor la libera asociere,  ca o constrîngere  asupra activităţii partidelor politice, care  inevitabil duce la intimidarea celor ce activează  în conformitate cu Legea.

Totodată cele intîmplate ilustrează  cu exactitate  situaţia din ţară şi demonstrează incapacitatea actualei  guvernări de a-şi proteja cetăţenii şi drepturile lor, pun în pericol orice formă de activitate legală.

Conducerea Partidului Popular din Republica Moldova consideră cele întîmplate  ca o intimidare a forţelor politice extraparlamentare de a-şi desfăşura activitatea în conformitate cu Legea despre partidele politice şi sînt o continuare a multiplelor cazuri de pesiune ce au avut loc  asupra membrilor partidului  de a-şi înceta activitatea, de a abandona calitatea de membru  al formaţiunii.

Din aceste considerente facem apel către Parlament şi Guvern, către conducerea Republcii să fie întreprinse măsuri pentru a stopa dezmăţul şi haosul din ţară,  pentru restabilirea încrederii cetățenilor  în statul de drept.  Este necesar ca partidelor  politice să li se protejeze drepturile la libera  activitate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi să fie excluse orice forme de constrîngere şi  de intimidare.

Garantarea drepturilor la libera asociere şi activitate, exprimarea de opinii trebuie să devină o realitate a unui stat ce aspiră la standardele democratice europene.

Patidul Popular din Republica Moldova
Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh