„Sîntem păziţi de Dumnezeu, dar nu avem noroc de oameni politici” - Ian Lisnevschi, Preşedintele OT a PPRM

„Sîntem păziţi de Dumnezeu, dar nu avem noroc de oameni politici” - Ian Lisnevschi, Preşedintele OT a PPRM

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) a fost înregistrat la Ministerul Justiției la 18 aprilie 2011. Programul formațiunii a fost adoptat la Congresul din 17 noiembrie, cînd a fost aleasă și conducerea. Alexandru Oleinic a devenit copreședintele coordonator al PPRM, iar Vasile Guțu, Valeriu Cosarciuc și Angela Cebotari – copreședinți. Liderul Organizației de Tineret a PPRM, Ian Lisnevschi a vorbit, într-un interviu acordat pentru TRIBUNA, despre realizările partidului în acești doi ani, cel mai mare eșec, numărul de membri și organizații teritoriale, dar și despre planurile de viitor.


T: Cu ce realizări vă mândriți în acești doi ani?


I.L.: În aceşti doi ani echipa noastră a avut mai multe realizări. Prima realizare este că tinerii, împreună cu grupul de inițiativă, după un an de pregătire, totuși, a dat dovadă că e posibil să apară un partid care își propune să reprezinte masiv populația și să apere interesele tuturor cetățenilor, indiferent de originea etnică, de limbă, religie, sex, de situația materială sau proveniența sociala. A rămas să transformăm Republica Moldova într-un stat civilizat, în care oamenii să aibă o viată asigurată și demnă. În ultimul an, echipa partidului s-a mărit cu 2 mii de membri, ceea ce arată încrederea oamenilor în ceea ce facem. Organizații teritoriale, organizații de femei, organizații de fermieri și veterani, simpatizanți – avem o familie mare, oameni liberi ce-și doresc un viitor mai bun pentru copii. Am arătat tuturor că e posibil să aibă viață o formațiune condusă de un grup de profesioniști și nu de un singur lider, că e posibil să formezi o formațiune de jos în sus, reprezentantă de oameni din teritoriu, de oameni ce cunosc situația din țară și, ceea ce e foarte important, de oamenii ce cunosc problemele cetățenilor.


T: Care ar fi cel mai mare succes al formațiunii? Dar cel mai mare eșec?


I.L.: Cel mai mare succes al formațiunii consider că este anume echipa. În scurt timp noi am format o echipă mare și profesionistă din toate raioanele Republicii Moldova, o echipă ce combină profesionalismul și experiența cu tinerețea și cu dorința de a avea un viitor aici, acasă, o echipă ce reprezintă interesele oamenilor, dar nu cele personale, o echipă ce vede viitorul nostrum, al cetățenilor, dar nu cel personal. Cu o asemenea echipă poți să faci mai mult chiar nefiind la guvernare la momentul dat. Încrederea oamenilor în noi este cel mai mare succes.


Ce ține de eșec, cred că a fost în 2011 cînd, după un an de pregătire, nu am reușit să ne înregistrăm ca partid pînă la alegerile locale din 2011.


T: Cîte organizații teritoriale sînt la moment? Cîți membri are PPRM?


I.L.: La momentul dat avem organizații teritoriale în 30 de raioane, oficial din ultimele date (26.01.2013) aveam 6430 de membrii. Pînă în aprilie curent numărul membrilor a crescut pînă la 7 mii.


T: Cum atrageți noi membri în partid? Cine poate să adere la PPRM?


I.L.: La partid poate să adere orice cetățean, indiferent de originea etnică, de limbă, religie, sex, de situația materială sau proveniența socială. Cea mai efectivă metodă de atragere a oamenilor în e partid sînt faptele concrete. Oamenii mai mult nu cred în vorbele frumoase – ei vor fapte. Nu cred în politică, ci în oamenii ce sînt gata să apere interesele lor.


T: Organizația de tineret a PPRM cîți membri are? Ce activități preconizați pentru viitor?


I.L.: 50 la sută din formațiune îl reprezintă tinerii pînă la 30 de ani, tineri activi ce doresc în ţara în care  as-au născut, acasă, tinerii ce se mîndresc ca sînt născuți în Moldova, și care nu sînt de acord cu politica  promovată în ultimii 11 ani. În 2010, noi, tinerii din PPRM, am înțeles un singur lucru şi anume că nimeni nu va lupta pentru adevăr și pentru țara noastră în afară de noi, cetățeni simpli, iar pentru triumfului răului e necesar doar să nu faci nimic. Nu am dorit să stăm și să privim toată nedreptatea ce se întîmplă în țara noastă și am ales să luptăm pentru un viitor în care noi toți ne vom mîndri de faptul că sîntem născuți în Moldova.


T: Care sînt planurile de viitor ale PPRM?


I.L.: Avem un singur plan comun pentru viitor – să transformăm Republica Moldova într-un stat civilizat, în care oamenii să aibă o viață asigurată și demnă. Noi, cetățenii Republicii Moldova, sîntem păziți de Dumnezeu, dar nu avem noroc de politicieni. Planul nostru e ca să schimbăm această realitate -i să fim și păziți de Dumnezeu, și să avem noroc de politicieni, să aducem la guvernare oameni într-adevăr gospodari.


T: În caz de alegeri anticipate, PPRM e pregătit? Pe ce scor electoral mizați?


I.L.: Pentru alegerile anticipate sîntem pregătiți, dar consider că oamenii sînt obosiți de alegeri. Despre scor e prea devreme să vorbim, dar pot să vă spun că partidul nostru va trece pragul electoral.


T: Veți marca 2 ani de la data înregistrării? Cum?


I.L.: Nu contează aniversarea. Acum avem mult de muncit pentru a atinge scopul final. Noi nu vrem ca despre noi să se vorbească ca despre un partid care există de un oarecare timp, ci ca despre un partid care într-adevăr muncește pentru binele poporului Republicii Moldova. Cel mai bun cadou pentru noi a fost activitatea organizată de tinerii noștri. Din proprie inițiativă ei au mers la Liceul Internat nr.2 și au donat haine, jucării și altele. Deci, ceea ce avem noi mai bun și cu ce ne mîndrim necontenit sînt tinerii plini de viață, care luptă pentru viitorul lor.


Kristina Gurez,


Tribuna.md

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<