Valeriu Cosarciuc: “Deputaţii să anuleze pentru două ore moţiunea de cenzură împotriva guvernului”

Valeriu Cosarciuc: “Deputaţii să anuleze pentru două ore moţiunea de cenzură împotriva guvernului”
Liderii unor organizaţii reprezentative  ale agrciultorilor din Republica Moldova  au sensibilizat atenţia  societăţii vis-à-vis de  efectele pe care le are criza politică asupta agriculturii în general şi asupra unor proiecte  separate în particular.

Ei au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că instabilitatea politică, starea de incertitudine şi calitatea de “în exerciţiu” pe care o are actualul guvern pot  duce la ratarea unui credit  în valoare de 10 milioane dolari pe care  urma să-l acorde Banca Mondială. Creditul respectiv avea o destinaţie bine stabilită şi  trebuia să amortizeze cît de cît   consecinţele secetei din anul trecut.

Valeriu Cosarciuc, copreşedinte al Partidului Popular, susuţine că ratarea acestui suport loveşte crunt în agricultori. “Cea mai mare parte din aceşti bani  urma să fie  dată  fermierilor pentru  a acoperi parţial costurile  suportate la  înfiinţarea plantaţiilor de porumb, a spus Valeriu Cosarciuc.  Deşi sumele nu sînt deloc mari, ţăranii au contat  totuşi pe aceste mijloace. Prin inacţiunile sale, guvernarea îi lipseşte acum de acest ajutor, lăsîndu-i în faţa unor probleme pentru care  ei nu  pot găsi uşor soluţii.”

Valeriu Cosarciuc a mai declarat că “în contextul formării noului Guvern, agricultorii vor semna un manifest pe care-l vor transmite autorităților. Agricultorii doresc ca autoritățile să se consulte cu ei atunci cînd elaborează programe de guvernare”, a spus Valeriu Cosarciuc. Tot el a venit şi cu o propunere pentru  această situaţie:  ”În contextul în care Parlamentul vrea să-și revizuiască anumite decizii luate în grabă în ultimul timp, noi venim cu propunerea ca deputații să  anuleze pentru două ore moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, pentru a putea fi semnat acordul cu BM”, a spus Cosarciuc.

 
Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<