Partidul Popular va continua să colecteze semnături, în ciuda presiunilor din partea Guvernării

Partidul Popular va continua să colecteze semnături, în ciuda presiunilor din partea Guvernării

Partidul Popular califică declarațiile Comisiei Electorale Centrale apărute în presă drept o presiune anticonstituțională asupra dreptului de exprimare a voinței poporului. În prima zi a campaniei de colectare a semnăturilor ,,Tu alegi președintele țării" pentru alegerea Președintelui statului prin vot direct, inițiată de Partidul Popular din Republica Moldova, s-au colectat peste 500 de semnături doar într-un singur punct de colectare.


Liderul PPRM, Alexandru Oleinic, a declarat: Campania de colectare de semnături demonstrează că cetățenii își doresc într-adevăr să aleagă președintele țării prin vot direct. Avem nevoie de un președinte, veritabil lider al națiunii, mandatat de întregul popor, independent și garant al Constituției. Guvernanții au timp să se certe între ei, dar nu au timp să asculte vocea poporului."


PPRM susține că amenințările lansate in presa de CEC sunt o modalitate de intimidare a inițiatorilor acestei acțiuni și are ca scop sfidarea activității partidului, care își dorește cu adevărat să afle poziția poporului în această chestiune importantă.


În același timp, PPRM invită Comisia Electorala Centrala să monitorizeze minutions inițiativa civică ,,Tu alegi președintele țării" și întreg procesul de colectare a semnăturilor pentru a evita suspiciunile și atacurile nefondate ale forțelor politice care se opun acestei inițiative.


PPRM amintește că scopul campaniei de colectare a semnăturilor pentru alegerea șefului statului prin vot direct este de a sensibiliza factorii decizionali politici, care sunt obligați să implementeze voința poporului. Necesitatea ca președintele să fie ales de popor este cu atât mai evidentă în contextul politic actual, când țara trece printr-o profundă criză politică și dezastru în toate domeniile. Scopul este de a pune capăt acestui haos, iar unica șansă de a reuși este de a ne consulta cu poporul și de a pune in aplicare voința lui.


PPRM anunță că după colectarea acestor semnături va întreprinde măsuri concrete pentru ca voința exprimată de către popor să fie pusă în practică și să ajungă pe agenda de lucru a forului legislativ.


În acest context, PPRM menționează că această acțiune se încadrează în prevederile Legii privind partidele politice, din 2008, art. 17, pct. d, care stipulează că partidul are dreptul ,,să desfășoare orice alte activități neinterzise de lege".

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<