Alexandru Oleinic: unele partide votează pînă la masă „pro” iar după masă „contra” aceleaşi legi”

Alexandru Oleinic: unele partide votează pînă la  masă „pro” iar după masă „contra” aceleaşi legi”

„Clasa politică din Republica Moldova  este un adevărat model  de  inconsecvenţă şi de conjucturism.”  Declaraţia aparţine  liderului Partidului  Popular din Repubica Moldova, Alexandru Oleinic. Solicitat  de  portalul  www.politik.md  să comenteze comportamentul   din ultimul timp al partidelor  de la guvernare, Preşedintele PPRM a declarat că este surprins dar şi indignat  de faptul că unele  formaţiuni „ votează pînă la amiază  „pro”, iar după  amiază  „contra”  unele şi aceleaşi legi. Unele dintre aceste instituţii politice   îşi abandonează cu mare uşurinţă propriile  principii, ne mai vorbind de   angajamentele pe care le au în faţa alegătorilor.”


Alexandru Oleinic a exemplificat prin readucerea în agenda parlamentară a  proiectelor de lege privind termenul de valabilitate a paşapoartelor de tip sovietic. „În genaral, Partidul Popular a propus implicarea statului la nivel de guvern în  soluţionarea acestei probleme. Asta ar fi însemnat  depolitizarea acestei chestiuni cu caracter  exclusiv social. Atunci nu s-a ţinut cont de propunerea noastră şi s-a votat aşa cum s-a votat. Acum însă, aceiaşi actori politici solicit examinarea repetata  punînd în sarcina Guvernului documentarea cetățenilor după modul propus de PPRM, este îmbucurător faptul, dar cetăţenii ramîn nedumeriţi de inconsecvenţa politicienilor şi de modul de abordare  a problemelor atît  de importante pentru societate, care pînă la urmă sînt folosite pentru aşi promova interesele de partid şi de grup.


Pe parcursul lunii curente Parlamentul a introdus în agendă unele legi votate cu puţin timp în urmă, iar apoi  anulate, ca în scurt timp să fie iarăşi adoptate. Ce se întîmplă cu politicul din Parlament şi cînd  se va termina toată batjocura aceasta?


Dă-ne, Doamne, minte să ieşim din groapa aceasta atît de adîncă!

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<