Partidul Popular cere demisia ministrului educației

Partidul Popular cere demisia ministrului educației

Partidul Popular din Republica Moldova este profund indignat de modul în care este organizat procesul de susţinere a examenelor de bacalaureat sesiunea 2013. Guvernul, în special, Ministrul Educației, au demonstrat încă o dată tuturor că nu are soluții concrete pentru problemele din educație, înlocuindu-le cu metode depășite, de constrîngere, intimidare și de “terorizare” a elevilor.


Soluția pusă în aplicare, cu insistență, de către Ministerul Educației, de a instala camere de supraveghere a elevilor în sălile de examene, demonstrează mentalitatea și abordarea greșită pentru rezolvarea unei probleme fundamentale a școlii moldovenești:  creșterea nivelului de cunoștințe și capacității elevilor, pentru a-i pregăti să facă față provocărilor curente.


În loc să trateze cauzele problemei, Ministerul Educației, încearcă neîndemnatic să combată efectele acestora. Este inadmisibil ca Guvrnul să-i trateze pe elevii noștri ca pe niște hoți și agramați. Trebuie ca mai întâi să  propună programe școlare viabile și performante, să implementeze proiecte care să motiveze  elevii să învețe și profesorii  să obțină performanțe. Pentru ca în final, să avem elevi bine pregatiți, studenți sârguincioși și specialiști profesioniști pentru toate domeniile economei naționale. Acum, însă, tot ce a obținut Guvernul sunt 80% din absolvenți care pleacă din țară în căutarea locurilor de muncă. Pentru ce cheltuim sute de milioane pentru sistemul educațional?


PPRM consideră că Educația, trebuie să fie prioritatea numărul unu a guvernării. O Moldovă educată, înseamnă o Moldovă bogată și dezvoltată!


Guvernul ne demonstreaza încă o dată că nu are soluții concrete pentru  problemele din sistemul de educație și, respectiv, soluții pentru a scoate țara din criză. Ministerul Educației trebuie să conștiintizeze că închiderea școlilor și represiile intelectuale nu pot fi numite reforme.


Pentru modul dezastruos în care a fost gestionat examenul de bacalaureat, PPRM consideră că funcționarii iresponsabili, ce se fac vinovați de acestă prigonire a elevilor, pedagogilor și părinților, să fie izgoniți din sistemul educațional, iar Ministrul Educației ar trebui să își înainteze demisia de onoare. Este necesar ca politicienii să înceapă să și plătească pentru incompetența și greșelile pe care le fac, care, în final afectează un popor întreg.


Guvernul trebuie să-și revadă prioritățile în sistemul de educație și să aducă copiilor noștri încrederea în forțele proprii și în viitorul lor într-o Moldovă prosperă.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<