Încă un agricultor a fost ajutat de Partidul Popular din Republica Moldova

Încă un agricultor a fost ajutat de Partidul Popular din Republica Moldova

În urma constituirii Organizației de Fermieri a Partidului Popular din Republica Moldova, fomațiunea a inițiat un șir de proiecte în agricultură, pentru a materializa unele soluții clare și a acorda ajutor țăranilor atunci cînd aceștia au nevoie de el.


De un astfel de ajutor a avut nevoie și Vasile Fortună din satul Bursuceni, raionul Sîngerei, care prelucrează anula circa 50 de hectare de teren arabil, folosind pînă la moment  un tractor pe care îl arenda. Apelînd la ajutorul echipei Partidului Popular, visul său de a avea propria tehnică agricolă a devenit realitate. După cum menționează Vasile Fortună, cel mai mare obstacol pentru agricultorii mici din Republica Moldova este lipsa de informare și nivelul înalt de birocrație. Pentru a putea aplica la vre-un proiect este nevoie de nenumărate documente, certificate și hîrtii, care pe lîngă faptul că costă destul de mult, mai este și coplicat să le perfectezi pentru cineva care nu cunoaște lucrurile. Anume de acest ajutor a și beneficiat Vasile Fortună, fiind informat și ghidat pas cu pas de către Valeriu Cosarciuc, Prim-vicepreședintele PPRM  și Victor Bejenari, președintele OT Sîngerei .


La moment, Vasile Fortună lucrează cu propriul său tractor, la care se mai adaugă o stropitpare și o cositoare, iar pe viitor planifică să-și cumpere și celelalte unelte necesare.


După cum a specificat Victor Bejenari, echipa PPRM este deschisă pentru fiecare fermier și țăran care are nevoie de ajutor și care consideră că faptele bune sînt apreciate la momentul cînd este nevoie de ele și nu doar în campania electorală.


În același context, Valeriu Cosarciuc a menționat  că prin implicarea sa directă în agricultură,   Partidul Popular se distinge în mod evident în raport cu  celalalte formaţiuni care nu fac altceva decît să promită, să elaboreze  politici şi să aştepte mult rîvnitul  timp al guvernării.  Desigur, pentru multe partide aceste timpuri nu vor veni niciodată,  iar   cetățenii din mediul rural rămîn doar cu  istorii de suucces bine povestite de liderii politici.


Partidul Popular  este unica formațiune din Republica Moldova care a înființat o Organizație a ferimerilor. Evenimentul a avut loc la 5 aprilie curent și a găzduit fermieri din toate localitățile rurale ale țării.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<