Alexandru Oleinic: În relaţia cu Moscova este o singură problemă – comunicarea

Alexandru Oleinic: În relaţia cu Moscova este o singură problemă – comunicarea

Eu cred că în relaţia cu Moscova este o singură problemă – comunicarea. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic, în cadrul unui interviu pentru ”Europa Liberă”.


”Cei care guvernează astăzi trebuie să găsească argumente foarte serioase pentru Federaţia Rusă, aducînd-le la cunoştinţă că noi de mulţi ani sîntem un stat independent şi nimeni nu ne poate impune nimic. Dar, totodată, cei care guvernează astăzi trebuie să-şi asume nişte riscuri. Fiindcă chiar şi în situaţia cu Federaţia Rusă şi cu embargoul, un an de zile guvernanţii ne-au convins că semnarea acordului cu Uniunea Europeană nu va afecta relaţiile cu Federaţia Rusă, că agenţii economici nu vor avea nicio problemă după semnarea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb”, a declarat politicianul.


Alexandru Oleinic a menționat că ”noi avem şi alte probleme pe care putem să le discutăm cu Federaţia Rusă”. ”De exemplu, armata a 14-a care este în Transnistria. De ce nu putem pune pe acelaşi cântar şi situaţia din Transnistria? Cu Rusia, pur şi simplu, trebuie de comunicat şi pot fi găsite soluţii”, a precizat el.


Politicianul a menționat căRepublica Moldova are statut de ţară neutră”. ”Fără doar şi poate Rusia are interes geopolitic în Republica Moldova, dar şi noi trebuie să ne dăm seama destul de bine că putem pune pe masa de negocieri mai multe probleme care sînt în relaţiile între Republica Moldova şi Rusia”, a mai spus Alexandru Oleinic.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<