Alexandru Oleinic: PPRM este o formațiune nouă, cu oameni din afara politicului moldovenesc, care au ambiția și instrumentele necesare pentru a schimba lucrurile spre bine

Alexandru Oleinic: PPRM este o formațiune nouă, cu oameni din afara politicului moldovenesc, care au ambiția și instrumentele necesare pentru  a schimba lucrurile spre bine

Președintele Partidului Popular din Republica Moldova, Alexandru Oleinic a fost aseară invitatul emisiunii Главное, la postul de televiziune TVC 21. Dialogul a îmbrăcat alura unei polemice coerente, constructive și logice.


Alexandru Oleinic s-a pronunțat asupra subiectului Stabilitate politică a Republicii Moldova, “preşedintele Republicii Moldova va fi ales în mod direct de către popor,  iar responsabilizarea politicienilor o vom asigura prin trecerea la alegerea deputaților în Parlamentul Republicii Moldova,  printr-un sistem electoral mixt, în care deputaţii să fie aleşi pe liste de partid şi în circumscripţii uninominale în proporţie de 50 la 50. PPRM va reduce numărul de deputați pînă la 71.”


 În perimentrul aceleiași discuții președintele partidului PPRM, a afirmat  că este necesar  oferirea dreptului de vot cetățenilor, care va fi asigurat prin întroducerea registrului electronic al alegătorilor.


Întrebat de poziția politică pentru care pledează PPRM, Alexandru Oleinic a desfășurat gîndul “Republica Moldova trebuie să urmeze calea integrării în Uniunea Europeană, dar trebuie să întrețină relații politico-diplomatice și cu țările din vecinitate: Ucraina, România, Federația Rusă.” Tot în această ordine de idei, a fost abordată și latura care poziționează Republica Moldova ca un stat independent, care nu ar adera la nici un bloc militar, pentru că astfel și-ar pierde din statalitate.


Despre Economia Republicii Moldova, Alexandru Oleinic  a subliniat cele două căi de dezvoltare, pe de o parte a “resurselor intelectuale” (oamenii, educația, valorile, tradiția) și “pamântul” resursa care trebuie să devină punctul forte pentru o țară agrară.  Moldova nu trebuie să fie țara care importă 80 %, iar embargoul la carne a scos în vileag că Republica Moldova importă de 3 ori mai mult decît exporta produse din carne.


PPRM optează pentru:




  1. 1.     susţinerea agricultorilor -  introducerea cotei de 0% la impozitul pe venit pentru gospodăriile ţărăneşti (întreprinderi micro) pe o perioadă de cinci ani;


  2. 2.     dezvoltarea afacerilor la sate si stimularea crearii fermelor familiale (10-60ha-) compensarea ratei dobînzii la credite pe un termen de cel puțin 10 ani, contractate pentru cumpărarea terenurilor agricole in satele de baștina.



Alexandru Oleinic, președintele Partidului Popular din Republica Moldova a menționat că PPRM este o formațiune nouă, cu oameni din afara politicului moldovenesc, care au ambiția și instrumentele necesare pentru  a schimba lucrurile spre bine. O echipă de profesioniști care au demonstrat că știu, și pot aduce schimbarea. A îndemnat poporul să creadă în cei care iubesc această țară, le pasă de oamenii născuți pe  această talpă de pămînt, oamenilor de cuvint și acțiune- oamenilor din PPRM!

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<