Alexandru Oleinic: R. Moldova trebuie să consume doar produsele locale

Alexandru Oleinic: R. Moldova trebuie să consume doar produsele locale

Republica Moldova trebuie să consume doar produsele locale, iar guvernarea, în primul rând, trebuie să susțină producătorii autohtoni. De acestă părere este președintele Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic.


Politicianul susține că Europa trebuie construită în țară, dar nu peste hotarele ei.


„Noi trebuie să construim Europa în țara noastră, și asta este unica soluție pentru a întoarce înapoi în țară cetățenii moldoveni care au plecat peste hotare în căutarea locurilor de muncă și unei vieți mai decente.


În cel mai bun caz, astăzi trebuie să oferim locuri de muncă aici. Și este o variantă foarte clară. Noi cum oferim locuri de muncă, declarativ? Dacă nu începem procesul de a deschide întreprinderi, nu vom avea noi locuri de muncă”, a declarat Alexandru Oleinic în cadrul dezbaterilor electorale de la Moldova1.


De asemenea, liderul de partid este deranjat de faptul că pe rafturile magazinelor alimentare din R. Moldova se găsesc produse de import, pe când R. Moldova le poate produce de sine-stătător.


„Noi avem potențialul să producem materie primă având pământul acesta, oamenii aceștea în țară, noi avem un potențial foarte bogat să producem mărfurile acestea în R. Moldova.


Eu vă dau un exemplu: Coreea de Sud este o țară membru al Organizației Mondiale al Comerțului. O țară foarte dezvoltată, care este în top 10 după PIB-ul pe cap de locuitor, o țară exemplară în multe lucruri. Ei nu importă nimic din ceea, ce poate fi produs în Coreea. De aceea noi, în primul rând, ca să avem o bază pentru a deschide întreprinderile acestea,  trebuie să avem o piață.


Desigur, cu Rusia avem situații problematice acum și trebuie să avem un dialog foarte deschis cu țara aceasta. Dar deja avem Acordul de Asociere cu UE semnat, avem o perspectivă clară pentru investitorii străini, pe care îi așteptăm în țară. De aceea, noi aici trebuie să ne focusăm pe problemele de guvernare și în primul rând pe deschiderea întreprinderilor mici, care vor produce produse alimentare pe baza materialelor prime, pe care le avem în țară. Și asta este problema principală – susținerea producătorilor autohtoni”, a conchis Alexandru Oleinic.










 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<