Partidul Popular din Republica Moldova este îngrijorat de situaţia creată la primăria Căuşeni

Partidul Popular din Republica Moldova  este îngrijorat de situaţia creată la primăria Căuşeni

Partidul Popular din Republica Moldova  este alarmat de situaţia care s-a creat la Primăria oraşului Căuşeni şi îşi face publică îngrijorarea faţă de inacţiunile autorităţilor, care nu iau nicio atitudine vizavi de situaţia de criză profundă în care s-a pomenit administraţia centrului raional.


Partidul Popular din Republica Moldova atenţionează factorii de decizie asupra consecinţelor pe care le poate avea ignoranţa şi lipsa de respect cu care este tratat omul simplu, solicitînd respectarea drepturilor angajaţilor, inclusiv dreptul de a fi retribuiţi la timp pentru munca depusă.


Copiii de la 6 gradinite din Cauşeni au rămas fără mîncare, iar peste 300 de angajaţi de la primărie nu şi-au primit salariile. Asta pentru că, din decembrie, conturile primăriei sînt sechestrate. Judecata a obligat primăria să aloce bani pentru achiziţionarea a 7 apartamente pentru procurori, judecători şi poliţişti. Aceasta înseamnă un sfert din întreg bugetul primăriei.


De mai mult timp, administraţia oraşului Căuşeni bate alarma şi atenţionează asupra stării deplorabile, cînd suferă angajaţi de rînd, dar cel mai grav e că au de suferit copiii, pe care grădiniţele din oraş, aflate în gestiunea Primăriei Căuşeni nu-i poate asigura cu hrană. Oamenii au ajuns să-şi revendice drepturile în stradă.


În această ordine de lucruri,  Partidul Popular din Republica Moldova vede inadmisibilă situaţia cînd primăria unui centru raional este lăsată în voia sorţii şi se declară solidar cu angajaţii din Căuşeni rămaşi fără surse de existenţă. Mai mult decît atît, niciun fel de decizii nu sînt în drept să facă să sufere copiii.


PPRM cere guvernării, autorităţilor centrale, inclusiv ale celor de profil, să ia o atitudine cît mai urgentă şi să găsească soluţia oportună pentru a redresa această stare de lucruri şi să scoată din impas administraţia publică locală de la Căuşeni.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<