Alexandrul Oleinic: Ce am făcut timp de şase ani?

Alexandrul Oleinic: Ce am făcut timp de şase ani?

Dramatizmul timpurilor pe care le trăim, starea de haos şi de imoralitate pe care o suportă  acum cetăţeanul Moldovei, ne obligă să căutăm adevăratele cauze care  au stat la începutul  acestui dezmăţ fără de seamăn.


Trebuie să spunem că actul de început al acestei drame naţionale îl constituie  totuşi acea mascaradă de alegere a Preşedintelui ţării, atunci cînd sub falsul pretext al alegerii unui preşedinte  al poporului, clasa politică a degradat în  scheme şi tîrguri, urmărind nimic altceva decît propriile interese şi eşuînd în  ordinare reglări de conturi. A fost începutul unei lungi perioade de şantaj, traseism prin trădare, de abandonare a tot ce înseamnă  Constituţie şi moralitate, angajament faţă de cetăţean, bunăcreştere.


Deşi, în mod normal, alegerea preşedintelui trebuia să aducă pace şi consens, să asigure o evoluţie normală a lucurilor în ţară, au urmat patru ani de discreditare totală a clasei politice şi a instituţiilor statului,  ani de goană după îmbogăţiri fără limite care au culminat cu acel  furt al secolului – devalizarea Băncii de Economii şi compromiterea totală a  institutiilor statului. În felul acesta Moldova îşi reconfirmă  calificativul de cea mai coruptă ţară din Europa, instaurînd în  vîrful puterii un guvern de-a dreptul întîmplător.


Alegerile din noiembrie, prin care Moldovei i se  oferea şansa de a se reabilita ca opţiune democratică şi europeană, au eşuat şi ele în jocuri murdare cu încălcări grave, aducerea în scena politică a unor clone şi scoaterea de pe aceeaşi scenă a unor concurenţi incomozi.


Cetăţeanul a fost şantajat  şi minţit cu „pericolul schimbării vectorului extern” şi cel al „căderii democraţiei”, pentru ca  tot atunci, în spatele lozincilor de falsă mobilizare să se producă furturi greu de imaginat.


Urmare a unei guvernări iresponsabile, timpurile care vin  aduc în mod iminent  creşteri  de peste 50 la sută a tarifelor la resursele energetice, care, la rîndul lor vor genera  scumpiri în lanţ la servicii, mărfuri şi produse  şi care vor sărăci  dramatic majoritatea cetăţenilor.


Ieşirea oamenilor în stradă, protestele  de acum cîteva zile ne obligă să răspundem  corect şi rapid la cîteva  întrebări: Ce totuşi îi nemulţumeşte?  Cine e cel de la protest? Va rămîne oare în Piaţă sau va acoperi întrega Moldovă?


Şi încă o întrebare: Ce am făcut timp de şase ani? 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<